Kultura

KC Laza Kostić Sombor: Film o životu i radu Desimira Deska Stanojevića

 

  • Kulturni centar Laza Kostić Sombor će u petak 7. oktobra u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biti domaćin projekcije filma “Život je mjuzikl”, reditelja Vladimira Ristića i producenta Olivera Paunovića. Na rođendan i sećanje na čuvenog srpskog glumca, publika će biti u prilici da pogleda film koji prati njegov život od samih dečačkih dana

Nakon projekcije biće upriličen razgovor o filmu i o životu i delu Desimira Deska Stanojevića. Učesnici su Oliver Paunović – producent, Vesna Šašić – glumica, Nada Stanojević – supruga, Nina Stanojević – muzičarka, Zoran Ćosić – glumac.

„Moj život je mjuzikl“ govori o životu i radu poznatog glumca, Desimira Deska Stanojevića iz Niša. Mjuzikl je upravo žanr zbog koga je Desko otišao put prestonice, a film prikazuje taj most između dva grada, Niša i Beograda i čoveka koji ih spaja. Popularni Desko pesmom vas vodi kroz film, baš onako kako je i živeo.

Film o Desimiru Desku Stanojeviću prati život glumca od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli. Prikazuje ga u drugačijem svetlu i otkriva da on ima još nekoliko paralelnih života.

Glumac Desimir Stanojević rođen je u Nišu, igrao je u niškom Narodnom pozorištu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“ i tvorac prvog i drugog mjuzikla „Violinista na krovu“ i “Cigani lete u nebo” u istoriji Niškog pozorišta.

Glumio je u nekoliko filmova i serija, a njegova najzapaženija uloga bila je u seriji „Srećni ljudi“, kada je igrao lik Vukašina Golubovića.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci

Filmski karavan Slobodne zone Junior stiže u Sombor
GALEB prva premijera u sezoni velikog jubileja Narodnog pozorišta Sombor

Kategorije

Izbornik