Mladi

Kamp aktivizma za mlade okupio više od 20 mladih sa teritorije Zapadnobačkog okruga

 

Centar za kulturu i obrazovanje Sonta i Somborski edukativni centar organizovali su u periodu od 25. do 27. novembra na Avali, u studentskom odmaralištu „Radojka Lakić“  drugu obuku u okviru kampa aktivizma za mlade

Teme obuke bile su pisanje predloga projekata, osnaživanje mladih za sprovođenje svojih ideja u projekte, kao i aktivizam na ruralu. Učesnici kampa bili su mladi sa teritorije Zapadnobačkog upravnog okruga, iz ruralnih područja.

Učesnici će imati priliku da ideje, koje su razvili tokom obe obuke u okviru kampa, sprovedu u delo u svojim lokalnim zajednicama. U toku rada, podršku za to pružaće im mentori, kao i projektni tim.

Kamp se realizuje u okviru projekta ,,Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji’’, koji u okviru Nemačke razvojne saradnje sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH  u partnerstvu sa Ministarstvom nadležnim za pitanja omladine.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Bowling  Stones  Sombor: Rezulati 3. kola Regionalne Bowling Biznis lige za sezonu 2022/23. ekipa ORIS-a i dalje na prvom mestu
Centar Planeta Sombor: Zašto je važna Košnica, cirkularna ekonomija kao model preduzetništva mladih

Kategorije

Izbornik