Kultura

Janičić odabran u zbornik

 

  • Čedomiru Janičiću, istoričaru umetnosti iz Sombora, pripada novo priznanje. Rad – pesma, višeg kustosa Gradskog muzeja u Somboru, koji se uspešno posvećuje i pisanju poezije i proznom delu, uvršten je u Reionalni zbornik socijalno angažovane poezije. Rezultati su potvrđeni na portalu Konkursa regiona

Na Presingov konkurs za Regionalni zbornik socijalno angažovane poezije, inače, prispele su pesme od strane čad tri stotine autora i autorki iz čitave Srbije, od kojih se u konačnom izboru našlo 49, a među njima i pesma Somborca Janičića. Ukupni broj pesama prispelih na konkurs je oko 1200. Urednici su se vodili idejom da prilikom izbora uvrste one pesme i autore koji su uspeli da zadovolje visoke estetske kriterijume, kao i da na relevantan način progovore jezikom društvenog angažmana.

Regionalni zbornik angažovane poezije u svojoj koncepciji prati liniju poetičke raznolikosti, uz izdvajanje prepoznatljivih „čvorišta“ specifičnog osvetljavanja društvene zbilje. Zbornik će se u štampi naći tokom leta ove godine, a odabrani autori će dobiti primerak poštom.

Siniša Stričević

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Brežanke produžile Miholjsko leto
Zorana Iđuški premijerno pred sugrađanima

Kategorije

Izbornik