Kultura

Brežanke produžile Miholjsko leto

 

  • Udruženje žena „Brežanke“ priredile su u nedelju, 25. oktobra 2016. osme „Miholjdanske dane“, tradicionalnu manifestaciju koja je okupila dva udruženja žena iz Hrvatske, jedno iz Mađarske i petnaestak srodnih udruženja iz Zapadnobačkog okruga, pretežno Grada Sombora

Nakon uvodne reči Marije Ivošev, čelnice domaćeg udruženja, brojnim prisutnima u sali Doma kulture obratio se zamenik gradonačelnice Grada Sombora Anronio Ratković. On je pozdravio ovakav originalan način okupljanja u okviru očuvanja tradicionalnih vrednosti spretnih ženskih ruku.

U dobrom raspoloženju organizovana su simbolična takmičenja u najbržem mućenju jaja, izradi ručnih radova, te prvi put izradi umetničkih dela na staklu, platnu, keramici i slično. Domaćini su podelili niz zahvalnica među kojima i našem mediju, Novom Radio Somboru, koje je u partnerstvu sa Udruženjem žena „Brežanke“, kako je u obraćanju domaćinima i gostima naglasio predsednik Udruženja „Podium“ i glavni i odgovorni urednik Novog Radio Sombora, Siniša Stričević.

Tekst: Zoran Kovačić 

Fotografije: Mirjana Perić, Dejan Horvat

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Buiša novi rukovodilac likovne sekcije „Bunjevačkog kola“
Janičić odabran u zbornik

Kategorije

Izbornik