Humanitarno

Izrazimo još jednom solidarnost: Za lečenje malene Emili Bucalo

 

  • Umetnici deci – generalni je slogan pod kojim poznati somborski humanista Goran Šujica organizuje aukcijsku prodaju simbolično nazvanom „Omaž somborskoj kaldrmi“

Naime, reč je o kockama kaldrma koju su mnogi somborski umetnici oslikali tokom minulog leta u Ateljeu Žaba. Sva sredstva od prodaje biće usmerena lečenju malene Emili Bucalo.

Ovaj dobrotvorni događaj zakazan je u petak, 24. novembra od 17 do 19 časova u velikoj sali Gradske kuće u Somboru. Aukciju će otvoriti dečji hor „Šareni vokali“.

Emili je rođena 3. decembra 2017. godine u Somboru iz redovno kontrolisane, ali komplikovane trudnoće jer je majka bolovala od preeklampsije koja je posle prerasla u eklampsiju. Rođena je prevremeno, sa svega 1270 grama. U porodilištu su posumnjali da Emili ima srčanu manu, koju su nažalost potvrdili u Dečijoj bolnici u Novom Sadu dok je ležala na intenzivnoj nezi. U pitanju je Dg.Q213 Tetras Fallot (urođeni srčani defekt).

Zbog velike stenoze, Emili je doživljavala krize i ponovo bila vraćena na respirator gde je krenula borba za njen život. Imala je dve operacije na srcu u Univerzitetskoj Dečjoj klinici Tiršova. Zbog prevremenog porođaja i male težine, uspostavljena joj je i dijagnoza cerebralna paraliza.

Emili danas ima tri i po godine. Još uvek ne hoda, ne sedi pravilno, puzi i povremeno se digne u visokoklečeći položaj.

Roditelji su lečenje do sad finansirali sami, i iscrpeli sve resurse, stoga se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu, kako bi Emili napredovala u lečenju.

Emili su sredstva potrebna za lečenje, laboratorijske analize, operativne zahvate, specijalističke preglede, fizikalne terapije, za ortopedska pomagala, kao i za putne troškove i smeštaj.

Udruženje „PODIUM“ i Novi Radio Sombor se pridružuju ovoj humanitarno-dobrotvornoj aukciji.

Budimo zajedno 24. novembra od 17 do 19 časova u velikoj sali Gradske kuće u Somboru, za našu malenu sugrađanku Emili.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi u somborskom Crvenom krstu

Kategorije

Izbornik