Sindikat

Iva Parađanin, novinarka: DIŽI MINIMALAC!

 

„Jer svi zaslužujemo ono životno osnovno. Za bolje sutra, ali i osigurano prekosutra!“ – Iva Parađanin, novinarka

————————————————

* U kampanji DIŽI MINIMALAC: odgovori pojedinaca, predstavnika institucija, organizacija, asocijacija, fondacija, donosioca i predlagača odluka i svih relevantnih društvenih činilaca u Srbiji na zajedničko pitanje: Zašto vi mislite da današnja minimalna zarada nije dovoljna za dostojanstven život?
Oba reprezentativna srpska sindikata, Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ i Savez samostalnih sindikata Srbije i Centar za politike emancipacije pozvali su prvi put zajedničkim saopštenjem za javnost, objavljenim u svim medijima, 14. jula ove godine: 
sve građanke i građane Srbije, društvene pokrete i nevladine organizacije da podrže zahteve sindikata za podizanjem minimalne zarade do nivoa minimalne potrošačke korpe na predstojećim pregovorima o minimalnoj ceni rada, koji će biti održani u okviru Socijalno-ekonomskog saveta, kako je tom prilikom navedeno – tokom ovoga leta.
Do informacije su oba srpska reprezentativna sindikata – u nedelju 15. avgusta, došla, da će pregovori o minimalnoj zaradi za narednu godinu otpočeti 23. avgusta.
Podržite sindikate u predstojećim pregovorima o minimalnoj ceni rada za 2022. godinu. Minimalac ne sme biti manji od minimalne potrošačke korpe – napominju inicijatori u okviru aktuelno tekuće kampanje DIŽI MINIMALAC.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Fond Liceulice: DIŽI MINIMALAC!
Rambo Amadeus, muzičar: DIŽI MINIMALAC!

Kategorije

Izbornik