Najnovije

Istorijski uspeh za somborski sport: Sombor ima najboljeg na svetu, to je Boris Jerković

 

Prethodne subote su takmičari somborskog krosminton kluba SBK „Speeder“ nastupili na poslednjem turniru za ovu sezonu. Četvoro Somboraca učestvovalo je na Leopard kupu, turniru serije 250 bodova, održanom gradu Šoltu u Mađarskoj

Alida Jerković i Katarina Blažev igrale su u kategoriji parova i poražene su u polufinalu te su podelile bronzano odličje. Alida i Katarina su nastupile i u pojedinačnoj, seniorskoj kategoriji, te su i tu podelile treće mesto. Bolje od njih bile su Agnes Darnyik, bivša svetska prvakinja, i Barbara Figlar, trećeplasirana sa Svetskog prvenstva u kategoriji veteranki.

Uroš Lukač je, zbog nedostatka takmičara njegovog uzrasta, bio primoran da igra u seniorskoj – Open kategoriji, te je u grupnoj fazi pretrpeo četiri poraza ali stekao dobro takmičarsko iskustvo.

Simana Matković je nastupila u kategoriji veteranki i u konačnom plasmanu podelila treće mesto.

Somborski takmičari ovim turnirom završavaju najuspešniju sezonu u istoriji kluba. Na Svetskom prvenstu u junu Katarina Blažev i Selena Stojačić su osvojile pojedinačna srebra i bronzu u kategoriji parova za juniorke, a sezonu završavaju na četvrtom mestu svetske rang liste ženskih juniorskih parova, dok su pojedinačno Katarina sedma u kategoriji kadetkinja a Selena na trećoj poziciji među juniorkama.

Uroš Lukač sezonu završava kao peti na svetskoj rang listi, dok je Boris Jerković ostvario istorijski uspeh zadržavanjem prve pozicije na svetskoj rang listi za seniore.

Boris i Alida Jerković – na naslovnoj fotografiji – su na četvrtoj poziciji u kategoriji mešovitih parova. U konkurenciji veteranki Simana Matković završava sezonu na šestom mestu svetske rang liste, dok Slobodan Jerković u kategoriji veterana iznad šezdeset godina drži treće mesto.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Vaš Novi Radio Sombor na vodećoj svetskoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Praznični susreti: Ljiljana Tomić Markovinović, dramska umetnica, slikarka – Volim ljude, kretanja, život, živite život
Održan prvi godišnji radni sastanak članica mreže „Zelena stolica“

Kategorije

Izbornik