Saobraćaj

Iz saobraćaja isklјučeno 1.235 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom alkohola

 

  • Policijski službenici saobraćajne policije tokom četvorodnevne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena na teritoriji čitave zemlјe isklјučili su iz saobraćaja 1.235 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Akcija je sprovedena uz aktivno učešće policijskih službenika Uprave saobraćajne policije u Direkciji policije i policijskih službenika saobraćajne policije iz područnih policijskih uprava, a korišćeno je 365 radarskih uređaja za kontrolu brzine, 50 droga testova i više od 1.000 alkometara.

Čak 192 vozača zadržana su na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Takođe, zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 5.666 vozača, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano 2.709, a zbog nepropisnog prevoženja dece 120 učesnika u saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu sprovoditi mere pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se direktno ugrožava bezbednost saobraćaja.

Galerija:

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Akcija pojačane kontrole saobraćaja od 23. do 26. marta
Tokom prvog aprilskog vikenda akcija pojačane kontrole saobraćaja

Kategorije

Izbornik