Najnovije

Isidora Đaković na čelu opštine Odžaci

 

  • Konstitutivna sednica Skupštine opštine Odžaci održana je danas i na njoj je usvojen izveštaj Izborne komisije o rezultatima lokalnih izbora, verifikovani su mandati 27 odbornika, izabran je predsednik i zamenik predsednika opštinskog parlamenta i postavljen sekretar Skupštine. Na osnovu rezultata izbora održanih 2. juna, izborna lista „Aleksandar Vučić – Odžaci sutra“ ima apsolutnu skupštinsku većinu sa 24 mandata, a lista „Odžaci protiv nasilja-dr vet.med. Milovan Stanković” 3 mandata

Za predsednika SO Odžaci, na predlog skupštinske većine, izabran je Vlasko Grujičić (SNS) iz Ratkova, zamenik predsednika Skupštine Mirko Cerović (SPS) iz Lalića, dok je za sekretara Skupštine postavljena Danka Cvetićanin (SNS) iz Ratkova.

Predsednik Skupštine opštine i njegova zamenica izabrani su na funkcije većinom glasova. Po rečima novog predsednika Skupštine, izbor na ovu funkciju je velika čast, ali i obaveza da se nastavi sa velikim radom.

  • Danas smo konstituisali Skupštinu i izabrali smo izvršnu vlast, sada je na nama da opravdamo poverenje građana i rešavamo sve probleme građana kroz rad Opštinskog veća, koji će Skupština da isprati – rekao je Grujičić.

Nakon konstitutivne, održana je i druga sednica novog saziva lokalnog parlamenta, na kojoj je za predsednicu opštine izabrana Isidora Đaković iz Odžaka. Na njen predlog, za zamenika predsednika opštine izabran je Srđan Stojanović (SNS) iz Karavukova, kao i članovi Opštinskog veća: Ninko Adamović, Zoran Pavlović, Igor Novaković, Slaven Ključar, Dragan Grmuša, Ivana Pustinjaković, Katica Uzelac.

Novoizabrana predsednica opštine Odžaci, Isidora Đaković je master ekonomista iz Odžaka, a na ovu funkciju dolazi sa izborne liste Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Odžaci sutra“, koja je na izborima održanim 2. juna 2024. godine dobila apsolutno poverenje građana. Prethodno je obavljala dužnost direktorke banke Poštanska štedionica, filijala Subotica.

Isidora Đaković, novoizabrana predsednica opštine istakla je da su prioriteti ulaganje u infrastrukturu, uređenje trotoara i ulica, privlačenje novih investitora, ulaganja u poljoprivredu, rešavanje problema vodosnabdevanja, nastavak izrade planske dokumentacije, ulaganja u zdravstvo, kulturu, sport, negovanje saradnje sa višim nivoima vlasti.

Na sednici je konstatovana i ostavka Dejana Kostića, na mesto direktora Sportsko-poslovnog centra Odžaci, a imenovan je Igor Praća, koji će ubuduće obavljati funkciju v.d. direktora Sportsko-poslovnog centra Odžaci.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Prvi EU Corner u Srbiji otvoren u Pančevu
Položeni venci za Dan borca i Dan ustanka naroda Srbije

Kategorije

Izbornik