Najnovije

In memoriam: Jožef Dukat (1936-2024)

 

  • U Somboru je sinoć, posle duge i teške bolesti, u 88. godini života preminuo Jožef Dukat, poštanski službenik i dugogodišnji sportski novinar u više dnevnih i nedeljnih novina

Rođen je 29. aprila 1936. godine u Somboru. Radni vek je proveo u jedinici pošte, a penzionisan je sa mesta upravnika poštanskog centra u Somboru. Više od 40 godina je bio sportski novinar u više dnevnih i nedeljnih listova, među kojima su bili novosadski Dnevnik i Magyar Szo,beogradski Sport i Somborske novine, bio je saradnik u najboljim danima Radio Sombora.

Ostaće upamćen kao vredan, pedantan, pošten i pravovremen izveštač sa sportskih događaja iz somborske opštine. Na izboru sportiste godine 2012. Grada Sombora, dobio je Nagradu za životno delo.

Iza sebe je ostavio ćerku, zeta, dva unuka i dvoje praunučadi.

Poslednji ispraćaj kolege, čika Joške Dukata biće u Svetozaru Miletiću na Groblju 2, u petak, 19. januara 2024. godine u 12 časova.

Novi Radio Sombor i Udruženje „PODIUM“ zahvalni su omiljenom kolegi, Jožefu Dukatu, za svaku podršku i ostajemo u obavezi kako nam je govorio, da istrajemo na svom putu. Porodici izražavamo najdublje saučešće.

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Devet škola širom Srbije dobija savremenu opremu u vrednosti 3,1 milion dinara
Časni krst u Somboru za osamnaestogodišnjeg Nikolu Popovića

Kategorije

Izbornik