Najnovije

Igor Mirović: Nastavićemo da ulažemo u Sombor, grad kakav to i zaslužuje

 

  • Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, sa saradnicima ponovo u poseti Somboru, danas, četvrtak 15. septembar. Ovom prilikom obišao je Srednju tehničku školu, Gradsku biblioteku „Karlo Bijelicki“ – u obe institucije neophodne su, već ugovorene, sanacije, Sportski centar Soko Sombor. Ugostio ga je sa saradnicima, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković kao i Ljiljana Tica, zamenica gradonačelnika a bilo je definisanih razgovora i o najaktuelnijim temama iz oblasti infrastrukture u široj somborskoj regiji

– Nastavljamo sa značajnim investicionim aktivnostima na teritoriji Grada Sombora. Izdvojili smo znatna sredstva i uručili danas ugovore gradonačelniku za realizaciju investicija. Sada je na lokalnom rukovodstvu da sprovede procedure, a na izvođačima radova da poštuju rokove i da korak po korak uređujemo Sombor. Želimo da građani Sombora vide konkretne rezultate ulaganja u svim oblastima – izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, nakon još jedne radne posete Somboru.

Pokrajinski premijer Igor Mirović obišao je najpre radove na dogradnji, adaptaciji i rekonstrukciji fiskulturne sale u Srednjoj tehničkoj školi, projekat vredan 76,7 miliona dinara, koji će biti realizovan zajedničkim sredstvima Pokrajinske vlade i Grada Sombora.

Postojeći suterenski deo objekta biće adaptiran, rekonstruisan i dograđen. U njemu će biti smeštene teretana i školska ostava. Iznad suterenskog dela predviđena je izgradnja nove fiskulturne sale sa svlačionicama, prostorijom za nastavnike i sanitarnim čvorom i hodnik – kao topla veza između škole i sale. Realizacijom ovog projekta biće omogućeno bezbedno odvijanje nastave fizičkog vaspitanja. Osim za potrebe nastave fiskulturna sala će biti na raspolaganju i školskim, sportskim i rekreativnim klubovima.

– Verujem da ćemo za 150 dana, koliko je predviđeno ugovorom, imati rekonstruisanu salu i da ćemo na taj način stvoriti mnogo bolje uslove u Srednjoj tehničkoj školi – podvukao je predsednik Mirović. Domaćin predsedniku Miroviću bila je direktorica škole Suzana Vukićević, a uz gradonačelnika Ratkovića u ime Grada Sombora, gradski većnik za oblast komunalne delatnosti i investicije Đorđe Zorić.

Predsednik Mirović najavio je, potom, i početak radova na adaptaciji i sanaciji krova zgrade Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki”, ustanove od posebnog značaja za očuvanje, unapređivanje i razvoj kulture. Reč je o biblioteci koja je osnovana da podsetimo, 1859. godine, najstarijoj u našoj državi koja kao što je poznato obavlja poslove kao matična biblioteka Grada Sombora i za preostale tri opštine Zapadnobačkog upravnog okruga, Apatin, Kulu i Odžake. Za ovu investiciju Pokrajinska vlada izdvojila je 17,3 miliona dinara.

Predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću vredan-poklon iznenađenje, komplet knjiga Veljka Petrović Almanah o Somboru, uručila je direktorka Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ Nataša Turkić. Grad Sombor je predstavljala većnica za kulturu i obrazovanje Anita Stojakov.

Gradu Somboru usmereno je i 84,5 miliona dinara za izgradnju sistema ventilacije i klimatizacije s rekonstrukcijom sistema vazdušnog grejanja u Gradskoj hali „Mostonga“ u Sportskom centru „Soko”, gde je zatim, predsednika Mirovića dočekala gradska većnica za sport, omladinu, decu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović i direktor SC Soko Darko Kosanović.

– Uložili smo značajna sredstva u rekonstrukciju rasvete i parketa. Narednih nedelja počinje procedura za rekonstrukciju sistema za grejanje i hlađenje, a postigli smo dogovor da nastavimo, da uredimo tribine i druge delove hale. Iz velikog poštovanja za sve ono što Nikola Jokić, jedan od naših najpoznatijih sportista i svakako najveća zvezda američke NBA lige, postiže kada je reč o razvoju sporta u Somboru i s obzirom na tradiciju sporta u ovom gradu, želimo da se u budućnosti ponosimo ovim mestom, koje će, siguran sam, biti mesto razvoja košarke u čitavoj Vojvodini – izjavio je predsednik Mirović nakon susreta i kratkog razgovora sa proslavljenim košarkašem Jokićem.

Gradska hala „Mostonga” izgrađena je, podsetimo 1971. godine, samodoprinosom građana Sombora. Ukupna površina objekta iznosi 5 hiljada kvadratnih metara.

U brojnim naseljenim mestima u opštini Sombor, podsetio je Mirović, Pokrajinska vlada radila je na sistemu vodosnabdevanja, završavaju se radovi na lokalnom putu od Kupusine do Bačkog Monoštora, prva faza na teritoriji apatinske opštine je završena a u narednih nekoliko nedelja, biće okončani radovi i na izgradnji puta od Stapara do Sivca.

Gradonačelnik Antonio Ratković ovom prilikom zahvalio se predsedniku Pokrajinske vlade na ugovorima i na čitavoj pomoći koju je Grad Sombor imao u proteklom periodu, istakavši da je od jula 2016. godine više od 750 miliona uloženo iz Pokrajinskih sredstava u Grad Sombor.

– Uz podršku Pokrajinske vlade nastavljamo sa radovima i ulaganjima na teritoriji Grada Sombora, a danas smo dobili i ugovor vredan 142 miliona dinara za treću fazu radova na lokalnom putu Stapar – Sivac – izjavio je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Gradonačelnik Ratković je naglasio i da će zahvaljujući rekonstrukciji sale Srednje tehničke škole uskoro biti rešen veliki višedecenijki problem.

– Sedam godina ova sala nije bila za korišćenje i rekonstrukcijom dobićemo jednu prelepu salu u samom centru grada, na zadovoljstvo svih učenika škole, ali i svih onih ostalih, kako klubova tako i rekreativaca, koji će moći ovu salu da koriste – rekao je Ratković.

Antonio Ratković je najavio da će i iz gradskog budžeta biti obezbeđena sredstva za ulaganja u objekat Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“.

– Ono što je bitno da je grad u budžetu opredelio osam miliona dinara koji će biti iskorišćeni za zamenu stolarije, kao i prelazak na grejanje na gas. I u narednim godinama nastavljamo sa radovima i ulaganjima u odeljenje dečje biblioteke, kako bismo čitav projekat završili do kraja, na zadovoljstvo svih nas – zaključio je Ratković.

Gradonačelnik se zahvalio i na sredstvima koja su izdvojena za narednu fazu izgradnje puta Stapar – Sivac, a predsednik Pokrajinske vlade je najavio i da će se nastaviti sa izgradnjom puta Kupusina – Bački Monoštor, nakon što je završena deonica na teritoriji opštine Apatin.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Miloš Maletić.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta „Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Jubilarna 15. Kulenijada u Svetozaru Miletiću
In memoriam: Svetozar Saša Kovačević (1950 – 2022) +

Kategorije

Izbornik