Humanitarno

Humanost na delu – kada je to najpotrebnije: Karate klub „Dušan Staničkov“ Sombor

Trener somborskih karatista „Dušana Staničkova“ Borislav Lakićević ličnim primerom poziva i druge sportske kolege da se pridruže volontiranju u somborskom Crvenom krstu u danima kada je pomoć neophodno pružiti osobama starijim od 65 godina

  • Pošto su nam sva takmičenja otkazana, nismo u mogućnosti da održavamo treninge, odlučili smo da se pridružimo humanitarnom radu Crvenog Krsta Sombor – napominje trener u Karate klubu „Dušan Staničkov“, Borislav Lakićević

Tako će najstariji karate klub u Vojvodini koji je letos obeležio jubilej, 50 godina postojanja i time utro korene ovog kako je vreme proticalo, sve popularnijeg borilačkog sporta među mladima, somborski KK “Dušan Staničkov”, predvodnik tog novog (najzad) olimpijskog sporta, u somborskoj regiji i šire – umesto da svoje takmičare sprema za borbe na tatamiju, ovoga puta ih sprema i šalje u borbu protiv nevidljivog ali opasnog neprijatelja. Budimo solidarni, pre svega, ističu u klubu.

Borislav Lakićević sa volonterskim akreditacijama somborske organizacije Crvenog krsta i Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbije

  • Ovaj neprijatelj je opasan, ali smo ubeđeni da ga možemo zajednički pobediti, naši sportisti su spremni da ubuduće koliko god to i dokle bude potrebno, pomognemo onima kojima je pomoć najhitnija, starijim osobama koje nisu u mogućnosti da se samostalno izbore sa opakim neprijateljem, virusom Covid-19 – napominje Borislav Lakićević, trener KK „Dušan Staničkov“, nosilac majstorskog zvanja crnog pojas 2. dan i operativni licencirani karate trener.

On je i svojim ličnim primerom na taj način pozvao ne samo svoje takmičare, nego i druge sportiste i trenere da se kao volonteri pridruže u ovim, najaktuelnije markirano svakodnevnim aktivnostima Gradskoj organizaciji crvenog krsta u Somboru. Sve dok vanredno stanje usled pandemije koronavirusa bude trajalo.

I naravno, tu nije kraj već samo nastavak humanitarnih aktivnosti sportske somborske porodice Lakićević. Jer, Borislavu, popularno Borisu, odmah su se pridružile i njegova životna saputnica, supruga Aleksandra i starija im ćerka Tamara, takođe operativni licencirani trener karatea, nosilac isto tako majstorskog karate zvanja. Ko ih kod kuće, dok obavljaju svoje volonterske dužnosti ovih dana, dočekuje? Pa najmlađa članica te porodice, već šampionka Vojvodine, Bojana.

Ostanimo najjači jer mi to možemo, mi hoćemo, mi moramo – jednodušni su u Karate klubu „Dušan Staničkov“ Sombor!

Podsetnik:

Još jednom stoprocentno – i to na važnom sportskom podijumu: na Prvenstvu Vojvodine za poletarce, pionire i nade, koje je organizovano u Staroj Pazovi prvog martovskog dana, u organizaciji Karate Saveza Vojvodine. Karate klub „Dušan Staničkov“ imao je 5 predstavnika i 5 osvojenih medalja što je 100% uspeh. Svih 5 medalja osvojeno je u disciplini KATE. Šampionke Vojvodine postale su: Bojana Lakićević i Drina Bodrožić. Vicešampion Vojvodine je Filip Stanković, dok su se bronzanim odličjem okitili: Nenad Lukić i Miloš Karalić. Svi takmičari plasirali su se na Prvenstvo Srbije koje je trebalo da bude održano 21. marta.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Društvo za borbu protiv raka Sombor predstavljeno na Evropskom kongresu u Italiji
Značajna pomoć za stambeno zbrinjavanje izbegličkih porodica u Somboru

Kategorije

Izbornik