Sindikat

Granski sindikat metalaca Nezavisnost primljen u IndustriALL Global union

 

  • Granski sindikat metalaca „Nezavisnost“ primljen je u članstvo svetske sindikalne organizacije IndustriAAL Global Union koja okuplja više od 50 miliona radnika širom planete

Informaciju o prijemu u jednu od najznačajnijih sindikalnih asocijacija sveta predsedniku GS metalaca Zoranu Staniću uputio je Atle Hoie, generalni sekretar asocijacije IndustriALL Global Union u čijem članstvu je približno 700 sindikata u energetskoj, rudarskoj i prerađivačkoj industriji, u više od 140 zemalja na svim kontinentima.

U pismu dobrodošlice „u globalnu porodicu“, Hoie ukazuje da se IndustriALL Global Union bori za bolje uslove rada i sindikalna prava širom sveta.

„Osporavamo moć multinacionalnih kompanija i pregovaramo sa njima na globalnom nivou. Globalna porodica IndustriALL bori se za još jedan model globalizacije i novi ekonomski i socijalni model zasnovan na demokratiji i socijalnoj pravdi, koji stavlja ljude na prvo mesto“, navodi se u pismu iz Ženeve, gde je sedište ove asocijacije.

Granski sindikat metalaca „Nezavisnost“ je bio član svetske radničke organizacije (ranije pod nazivom Svetska federacija metalaca) sve do 2012. godine kada je formiran Granski sindikat industrije, energetike i rudarstva a GSM prestao da postoji kao samostalna organizacija. Ponovnim uspostavljanjem u sastavu Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ Granski sindikat metalaca je ponovo primljen u svetsku radničku porodicu.

Novinar: Svetozar Raković

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Rana letovanja kao recept za ispunjen i finansijski priuštiv život
MOR usvaja nove smernice o biološkim opasnostima u svetu rada

Kategorije

Izbornik