Najnovije

Gradsko veće: Dve nove teretane na otvorenom u Somboru

 

  • Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 193. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 12 tačaka, predsedavao je gradonačelnik Antonio Ratković

Između ostalog, utvrđen je Predlog plana kvaliteta vazduha Grada Sombora za period od 2024. do 2029. godine. Plan kvaliteta vazduha je planski dokument kojim se utvrđuju faktori koji utiču na kvalitet vazduha, a osim toga, utvrđuje se i dosadašnje stanje kvaliteta na osnovu podataka merenja, pa se ukazuje i na izvore zagađenja. Najznačajniji deo Plana je propisivanje mera koje bi trebalo preduzeti radi poboljšanja kvaliteta vazduha.

Gradski većnici su prihvatili ponudu JKP „Zelenilo“ Sombor za izgradnju teretane na otvorenom za MZ „Crvenka“ u naselju Goge, kao i ponudu za izgradnju teretane na otvorenom u ulici Radivoja Ćirpanova na teritoriji MZ „Mlake“. Oba projekta izabrali su građani putem participativnog budžetiranja, a teretane na otvorenom obuhvataće po sedam sprava za vežbanje.

Na 193. sednici, usvojen je i usklađeni finansijski plan Turističke organizacije grada Sombora za 2024. godinu. Ukupan iznos za finansiranje TOGS-a predviđen budžetom Grada Sombora za 2024. godinu iznosi nešto više od 55 miliona dinara.

Gradsko veće odobrilo je sredstva za potrebu sufinansiranja projekta „Nauči Nemački“, koji sprovodi Humanitarno udruženje Nemaca „Gerhard“ Sombor. Izdvojena sredstva za sufinansiranje ovog projekta iznose 1.682.000 dinara, a realizuje se u Predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“ Sombor.


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Обавештење: Обавезно достављање података за Локални регистар извора загађивања
Najavljen praznik peradarstva u Somboru po 47. put

Kategorije

Izbornik