Najnovije

Najavljen praznik peradarstva u Somboru po 47. put

Zdenka Mitić, Ljiljana Tica i Igor Gromilović

  • Povodom Međunarodnog sajma peraradstva, Memorijala „Primarijus doktor Zoran Parčetić – Nona“ i Državnog šampionata sitnih životinja, u sali 108 zgrade Županije danas su se na konferenciji za medije, javnosti obratili zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, direktor manifestacije i u ime organizatora Društva odgajivača sitnih životinja „Sombor 1871“ Igor Gromilović i direktorica Turističke organizacije grada Sombora Zdenka Mitić

Sa zadovoljstvom je Ljiljana Tica, zamenica gradonačelnika najavila što Sombor već po 47. put organizuje tradicionalno Međunarodni sajam peradarstva koji okuplja veliki broj izlagača sitnih životinja, isto tako okuplja i veliki broj ljubitelja koji ovu manifestaciju svake godine posete u Somboru.

  • Ovo je jedinstvena manifestacija takvog karaktera koju naši sugrađani sa nestrpljenjem očekuju tokom poslednja tri dana vikenda u januaru. Želim da istaknem da je ovo i 4. Memorijal „Primarijus doktor Zoran Parčetić – Nona“, koji je bio osnivač ovog Sajma, organizator, realizator, njega je posebno bitno spomenuti i na tome mu veliko hvala što je naš grad na takav način obeležio – podvukla je Ljiljana Tica.

Zamenica gradonačelnika je još istakla da će se i ove godine dodeliti 5.000 besplatnih karata za najmlađe Somborce, a novina ove godine je, što će biti podeljeno i sto karata dobrovoljnim davaocima krvi u Somboru

Potom je organizator i direktor Sajma Igor Gromilović istakao da vikend koji sledi za uzgajivače predstavlja istinski praznik, a iako je postojao problem sa izložbenim prostorom, uz pomoć lokalne samouprave, Grada Sombora, pronađeno je rešenje:

  • U smislu tehničke organizacije zaista smo obezbedili jedan lep prostor, za nijansu je manji nego što smo očekivali, ipak Sombor će moći da vidi više od dve i po hiljade izložbenih eksponata, što golubova, ptica, ukrasne živine, teraristike, akvaristike i ukrasnih ptica. Potrudili smo se da ova manifestacija ove godine izgleda posebno.

U Sombor će stići izlagači iz Makedonije, Republike Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, a sudije dolaze iz Bugarske, Austrije i Mađarske.

Otvaranje je predviđeno za petak, 26. januar u 13 časova, kada će predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i lokalne samouprave otvoriti Sajam.

  • Subota je za mene kao Somborca možda i jedan od najlepših dana, zato što je to porodični dan, kada ima i najviše dece, koji dolaze sa svojim roditeljima, kada je hala prepuna decom koja dođu da vide male životinje. A nedelja – nedelja je za uzgajivačku javnost praznik kada očekujemo nekoliko hiljada posetilaca. Smeštajni kapaciteti su još pre deset dana popunjeni, očekujemo oko pet hiljada posetilaca u nedelju, trećeg, završnog dana Sajma.

Turistička organizacija grada Sombora je logistička podrška, napomenula je direktorica ove ustanove Zdenka Mitić:

  • Ovakve manifestacije predstavljaju sastavni deo turizma, a jedna od najvećih i najstarijih je upravo Sajam peradarstva, jer doći će nam, sigurna sam i brojni turisti, i verujem da će oni iskoristiti priliku da osim samog Sajma uživaju i u lepotama našeg grada, počev od ove zgrade i slike „Bitka kod Sente“, do galerija, muzeja, preko etno kuća, salaša, do vinarija… pa ujedno ovom prilikom pozivam sve posetioce da posete mnogobrojne znamenitosti Sombora i okoline.

Radno vreme Sajma, biće, u petak, 26. januara od 13 – 20, sutradan, u subotu od 8 do 20 i trećeg dana, u nedelju 28. Januara od 5 do 12 časova. Prvi put će ova manifestacija biti održana u prostoru Tržnog centra „Ziper“ Sombor, Staparski put bb.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Gradsko veće: Dve nove teretane na otvorenom u Somboru
Simfonijski koncert posvećen Tini Tarner prvi put u Beogradu

Kategorije

Izbornik