Najnovije

Gradski muzej Sombor: Zaštitna arheološka istraživanja na regionalnom putu Sivac – Stapar

 

  • Aktuelnim istraživanjima i projektom rukovodi Milica Hristov, arheolog Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Petrovaradin, u saradnji sa arheolozima iz Gradskog muzeja Sombor, Anđelkom Puticom i Viktorijom Uzelac

U toku su zaštitna arheološka istraživanja na regionalnom putu Sivac – Stapar, koja su u teritorijalnoj nadležnosti Gradskog muzeja Sombor. Aktuelnim istraživanjima i projektom rukovodi Milica Hristov, arheolog Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Petrovaradin, u saradnji sa arheolozima iz Gradskog muzeja Sombor, Anđelkom Puticom i Viktorijom Uzelac. U cilju zajedničke realizacije ovog obimnog projekta angažovano je više kolega arheologa i studenata arhelogije i radnika.

Zahvaljujemo se na podršci i razumevanju gradonačelniku Sombora Antoniju Ratkoviću i Gradskoj upravi koja je omogućila da nesmetano teku radovi – kažu u Gradskom muzeju Sombor.

Duž trase puta na kojoj se sprovode Zaštitna arheološka istraživanja konstatovano je 7 lokaliteta koji hronološki pokrivaju periode od eneolita do srednjeg veka sa više od 500 arheoloških celina (objekata).

Iskopavanja pružaju veliki broj novih podataka koji će doprineti sagledavnju naše istorije i arheologije.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Uspešno održano Okružno sportsko takmičenje penzionera: Stasali za nove pobede
Veče uličnih svirača u skladu sa poznatim šarmom Sombora

Kategorije

Izbornik