Kultura

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ poziva vas na veliku svečanost

 

  • Čovečanstvo koje danas živi ne može svome potomstvu ostaviti uzvišeniji, dostojniji i pun blagoslova spomenik sećanja i ne može se u tolikoj meri zadužiti za zahvalnost kao otvaranjem jedne ovakve vlastite biblioteke koja će gradu služiti na veliku čast.

Karlo Bijelicki, osnivač

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki poziva vas na svečanu akademiju povodom jubileja – 165 godina od osnivanja biblioteke i 75 godina od osnivanja Dečjeg odelјenja, u  petak, 19. januara 2024. godine, u 18 časova, u Svečanoj sali Skupštine grada Sombora.

Ovi značajani jubileji predstavlјaju priliku da se zajedno osvrnemo na istoriju, značaj i doprinos naše biblioteke u kulturnom i obrazovnom razvoju ovdašnje zajednice. Tokom večeri imaćemo priliku da čujemo više o osnivanju, radu i planovima za budućnost biblioteke, kao i da uživamo u specijalnom koncertu dua Skrivo Ii Vento (Stanislava Vasilјević, flauta i Igor Ivić, gitara).

Očekujemo vas sa ponosom i radošću!

***

Somborci su 1859. godine, zahvalјujući svom sugrađaninu, Karlu Bijelickom, pre 165 godina postali bogatiji za biblioteku, 75 godina je prošlo od osnivanja njenog Dečjeg odelјenja, časopis za kulturu „Dometi“ objavio je svoj prvi broj pre tačno pola veka, dok je pet godina prošlo od uručivanja prvih Bebiteka paketića. Uz brojne jubileje, u 2024. godini, očekuju nas i 15. Velјkovi dani, književna manifestacija koju Biblioteka priređuje od 2007. godine.

Povodom jubileja, tokom januara 2024. godine, Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ svojim starim i novim članovima umanjuje upisninu za 50 odsto.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Najčitanije u somborskoj Biblioteci: Hronike Dine
Galeristkinja Snežana Davidović iz Kule osvojila prestižnu nagradu

Kategorije

Izbornik