Najnovije

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković uručio ugovore stipendistima

 

  • Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković uručio je danas u svečanoj sali zgrade Županije 35 ugovora o stipendiranju studenata akademskih i strukovnih studija sa teritorije Grada Sombora za školsku 2023/2024. godinu

Čestitajući zaslužnim studentima koji su na predlog Komisije za dodeljivanje stipendija somborskim akademcima-studentima Antonio Ratković je najpre rekao da kao gradonačelnik, uvek se zalagao a tako će biti i ubuduće da obrazovanje uvek bude visoko na listi prioriteta i investicija grada jer je ulaganje u obrazovanje jedini siguran put u bolju budućnost.

  • Svi se mi rađamo s različitim potencijalima – nastavio je gradonačelnik Ratković i dopunio: – ali šta od tih potencijala uspemo da realizujemo u mnogome zavisi od kvaliteta našeg obrazovanja. Obrazovanje ima zadatak da bolje razumete svet oko sebe i talente u sebi kako biste postali zrele ličnosti i dobri građani ovoga grada.

Vaš Sombor i mi koji radimo u Gradskoj upravi uvek smo uz vas – podvukao je takođe gradonačelnik istakavši želju „da budemo podrška obrazovanju studenata“.

  • Vrata mog kabineta uvek su vam otvorena. Želimo da pokažemo da prepoznajemo i cenimo vaš trud, vašu ambiciju, želju da date svoj maksimum i da dokažete da ste najbolji. I da se nadamo da ćete po završetku studija ostati ovde i vratiti svom gradu kroz znanje, posvećenost i kreativnost u radu i da će neki od vas poželeti i da se zaposle u našoj upravi i doprinesu razvoju zajednice – notirao je gradonačelnik.

On je takođe podvukao da je ove godine bio rekordan broj prijava za stipendiranje, trostruko više od predviđenog broja za stipendiranje. To govori da je u pitanju dobar posao i da Sombor jeste akademski grad, svetionik obrazovanja na našim prostorima, zaključio je gradonačelnik Antonio Ratković.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Objavljen je konkurs za 17. VIRTUS nagradu za filantropiju
Fond PIO: Nova zakonska prava nakon smrti člana porodice

Kategorije

Izbornik