Ekonomija

Grad Sombor: Zimska služba dočekuje novu sezonu spremno

 

  • Član Gradskog veća Grada Somobra za oblast komunalnih delatnosti i investicija, Đorđe Zorić, prisustvovao je danas smotri opreme i tehnike na punktu zimske službe na Bezdanskom putu, zajedno sa predstavnicima Policijske uprave Sombor, javnih komunalnih preduzeća „Zelenilo“, „Čistoća“, „Prostor“ i „Vodokanal“, koji su uključeni u aktivnosti Zimske službe

Prema rečima gradskog većnika Zorića, Zimska služba je spremna za predstojeću sezonu, a smotrom opreme i tehnike su to i pokazali:

  • Ove godine je obuhvaćeno oko 134 kilometra puteva za čišćenje po prioritetima koje će odrediti upravljač puteva JKP „Prostor“ Sombor. Uz vozila, na stanju Zimske službe ima oko 150 tona soli, a u postupku javne nabavke će se obezbediti dodatnih 75 tona. Naši građani mogu da budu spokojni, jer će Zimska služba učiniti sve što je potrebno kako bi putevi na teritoriji Grada Sombora bili čisti i prohodni tokom trajanja zimske sezone – izjavio je gradski većnik Zorić.

Novoizgrađena deonica puta Stapar – Sivac, kao i put od Bačkog Monoštora do Kupusine, čija izgradnja je u toku, takođe će biti obuhvaćeni planom rada Zimske službe. Na današnjoj smotri je istaknuto da je sva potrebna mehanizacija remontovana i da je na raspolaganju, spremna za aktivnosti u predstojećem zimskom periodu.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: ,

Povezani članci

Lugovo: Najveća manifestacija posvećena održivoj proizvodnji soje
Raspisan javni poziv za podsticaje za proizvodnju sadnog materijala

Kategorije

Izbornik