Najnovije

Tradicionalno obeležen Dan policije u Somboru

 

  • Gradonačlenik Grada Sombora Antonio Ratković u sredu, 15. juna je na Dan policije, Ministarstva unutrašnjih poslova, te slave Ministarstva upriličio tradicionalni prijem za istaknute pripadnike MUP-a 

– Imamo priliku da se u ime svih građana Sombora zahvalimo svim pripdnicima Policijske uprave Sombor i da prigodnim poklonima nastavimo jednu divnu tradiciju nagrađivanja najboljih u ovoj godini. Ono što je bitno da saradnja između grada Sombora i Policijske uprave Sombor je na jednom izuzetnom nivou i nadamo se da i u budućnosti će ta saradnja biti još veća i bolja – poručio je gradonačelnik Antonio Ratković.

Za ostvarene rezultate u radu, savesno i profesionalno obavljanje poslova, ručnim časovnicima nagrađeni su policijski službenici, kapetan policije Miloš Borotić iz Odeljenja kriminalističke policije, zastavnik prve klase policije Zoltan Šarkezi, Odsek za strance i suzbijanje iregularnih migracija, vodnik prve klase policije Milovan Cimeša iz Odeljenja saobraćajne policije i zastavnik policije Alen Bursać iz Odeljenja policije.

Načelnik Policijske uprave Saša Dmitrašinović istakao je da je prijem prava tradicija i podstrek policijskim službenicima da rade efikasnije i posvećenije: – Ono što je posebno značajno jeste činjenica da smo zaista kroz istinski partnerski odnos sa našim Gradom, gradonačelnikom i njegovim timom i pre svega sa našim građanima ostvarili onaj naš imperativ, a to je da Sombor bude miran i bezbedan grad.

On je podvukao važnost strateških prioriteta u radu u vezi sa borbom protiv kriminaliteta, suzbijanja najtežih krivičnih dela, ilegalne trgovine opojnim drogama i smanjenja teških krivičnih dela, kako protiv života i tela, tako i imovinskih krivičnih dela sa elementima fizičkog nasilja.

Posebne zahvalnice za dugogodišnji profesionalni i odgovorni rad gradonačelnik i načelnik Policijske uprave uručili su zameniku komandanta Vatrogasno spasilačkog bataljona Daliboru Mrđenoviću – Odeljenje za vanredne situacije, poručniku policije Vladimiru Blanuši iz Odeljenja kriminalističke policije, potporučniku policije Draganu Kojiću, Odeljenje saobraćajne policije, zastavniku prve klase policije Milanu Milanoviću iz Odeljenja kriminalističke policije, mlađem inspektoru za upravne poslove Miri Kojić iz Odseka za upravne poslove, vodniku prve klase policije Marku Gostoviću iz Odeljenja policije i policijskom referentu za upravne poslove Slađani Jegarčev, Odsek za upravne poslove.

Predstavljeni su i zastavnik policije Milan Glušica iz Odeljenja kriminalističke policije, kojem je Ministarstvo unutrašnjih poslova dodelilo medalju trećeg stepena za posvećenost službi, kao i poručnik policije Tatjana Zuber – Odsek za upravne poslove Policijske stanice Apatin kojoj je dodeljena zahvalnica za radni doprinos Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Pokrajinski ombudsman: Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starijima – pravo na starost kao ljudsko pravo
Sredom u sredu 3: Socijaldemokratija i sve njene srpske konotacije

Kategorije

Izbornik