Najnovije

Novih i rekordnih 300 auto-sedišta za somborske bebe

 

  • Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, komandant Štaba za bezbednost saobraćaja, uručio je u dvorištu zgrade Županije 200 poklon auto-sedišta za decu rođenu 2022. ili 2023. godine, za prvih 200 roditelja ili staratelja koji su iskoristili ovo pravo prijavljivanja na Javni poziv Grada Sombora. Gradonačelniku su u ovom današnjem po mnogo čemu naročitom, korisnom i značajnom činu pridružili se i članovi Štaba za bezbednost saobraćaja Đorđe Zorić, član Gradskog veća, Staša Kovačević, načelnik Saobraćajne policije, Momir Mioković, direktor Javnog komunalnog preduzeća Zelenilo Sombor, Zdravko Pupovac, predstavnik Javnog komunalnog preduzeća Prostor Sombor, Rosana Krstić, pomoćnica načelnika u Odeljenju za komunalne poslove, kao i Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnika

Zahvaljujući se roditeljima što su se odazvali uručenju auto-sedišta, još jedne tradicije kojom Grad Sombor u svom originalnom koncpetu izražava brigu prema najmlađim sugrađanima, gradonačelnik Antonio Ratković je napomenuo da kada je Gradska uprava pokrenula ovu inicjativu 2017. godine sa, kako je rekao, skromnih pet auto-sedišta, iz godine u godine taj broj je rastao pa je prošle godine on dosegao dve stotine, a sada već i 300 auto-sedišta. Zato je podela auto-sedišta prvi put i protekla u tri grupe.

Cilj akcije jeste da svako dete na teritoriji Grada Sombora dobije auto-sedište, podvukao je Ratković i dopunio:

  • Ono što je bitno jeste da sve aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora finansiraju se od kazni nesavesnih vozača pa zato i ova auto-sedišta jesu kupljena od novčanih kazni. Ono čime se najviše i bavi Savet jeste upravo bezbednost naših najmlađih učesnika u saobraćaju i zato smo razvili mnogo mera usmerenih ka deci – od podele auto-sedišta, podele sedišta za bicikle, a upravo danas u podne raspisan je i Konkurs za podelu 200 sedišta za bicikle.

Takođe, mnogo aktivnosti, nastavio je gradonačelnik Ratković, usmerene su ka edukaciji najmlađih sugrađana u vrtićima, svake godine Grad Sombor se trudi i da opremi sve vrtiće kako u gradu tako i u naseljenim mestima, a u poslednjih nekoliko godina, gradska samouprava je otpočela i sa uređenjima zona škole i vrtića.

  • Od ove godine završićemo još nekoliko projekata i verujem, da će biti izvedeni radovi u još ponekoj školi, zoni škola i sigurnih puteva do škola kako bi bili dodatno obezbeđeni svi đaci. Želim da se prijavite i na ovaj pomenuti današnji konkurs i da ćete biti uspešni kao što ste bili i na ovom konkursu – zaključio je gradonačelnik Antonio Ratković.

Galerija:


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci

Prva najava: Dani Foruma sudija Srbije, Sombor – septembar 2023.
Grad Sombor: Raspisan Javni poziv za sedišta za bicikle najmlađima

Kategorije

Izbornik