Najnovije

Goran Šuica u Somboru pravi skulpturu od polomljene grane

AcanskiS © Srđan.A

  • Velika grana koja se odlomila i pala u somborskom centralnom gradskom parku usled julskog neremena poslužila je slobodnom umetniku iz Sombora Goranu Šujici kao inspiracija da napravi skulpturu.

Njegov rad privukao je pažnju građana, a najviše mališana koji neretko dođu da mu pomognu. Duborez je druga ljubav somborskog slobodnog umetnika Gorana Šujice. Svoje slobodno vreme Goran provodi u gradskom parku gde stvara skulpturu od grane koja je pala usled nevremena.

Goran Sujica RTV prilog

“Raduje me što dođu deca, pa raduckamo zajedno ja i društvance. Umesto da ova velika grana završi u peći, biće nešto lepo u gradskom parku. Grad Sombor mi je izašao u susret i nisu odneli granu, pa će ovo biti jedna skulptura koja će upotpuniti ambijent parka u centru grada,”

U svemu oko nas treba videti lepotu, spominje Goran i dodaje da su to što radi volonterski, već u Somboru nazvali “Šuicizam”.
Goran skormno kaže da je oslikao gradske žardinjere, table na Velikom bačkom kanalu, a uskoro počinje oslikavati i ostatke somborske kaldrme. Najvažnije je da uradi nešto korisno i lepo što će drugi primetiti i čuvati.

 

 

izvor: https://www.rtv.rs

edit: AcanskiS © Srđan.A

Medijska pažnja i pratnjaNovi Radio Sombor

 

 

Povezani članci

Održan 4. međunarodni memorijalni turnir u boćanju „Dušan Grba“
Чичови добили игралиште

Kategorije

Izbornik