Kultura

GB „Karlo Bijelicki“ Sombor: Pet godina Bebiteke

 

  • Povodom pet godina akcije Bebiteka: bibliobata i biblioseka Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ organizuje koncert hora Šareni vokali

Koncert će biti održan ispred Dečjeg odeljenja biblioteke, u petak, 24. maja, u 17 časova.

Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ od maja 2019. godine u saradnji sa Opštom bolnicom „Dr Radivoj Simonović“  i društveno odgovornim kompanijama  svakoj prvorođenoj devojčici i svakom prvorođenom dečaku u mesecu, daruje paket koji sadrži knjige za najmlađi uzrast i igračku te porodičnu člansku kartu biblioteke „Karlo Bijelicki“ za godinu dana.

Zahvalјujemo se dobrotvorima naše akcije  kompanijama Ria Cosmetics, L Decor salon nameštaja, Sinagoga DOO i Meteor komerc, kažu u somborskoj Biblioteci.

Tokom pet godina, koliko traje akcija, u biblioteku je učlanjeno 120 porodica. U sklopu akcije u holu službe za zdravstvenu zaštitu predškolske dece Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić” postavljena je polica sa knjigama.

Naša misija je da knjigu učinimo dostupnom svakom detetu ali I da kod roditelja podignemo svest o značaju čitanja deci i sa decom. U skladu sa misijom nastavljamo naš kontinuirani rad kako u okviru same akcije tako i na njenom proširenju.

Na plakatu su naši bibliobata i biblioseka  Filip i Daša, koji su u međuvremenu porasli. Za fotografiju je zaslužna Ila Hajnal a za dizajn Dejan Podlipec.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Somborska Biblioteka: Promocija romana „Poslije zabave“
Alice in Wonderband : Pesma Ko peva zlo ne misli

Kategorije

Izbornik