Sport

FK RADNIČKI 1912 na visokom 5. mestu u Srpskoj ligi

 

  • Pala je zavesa na još jednu dugu sezonu u Srpskoj ligi – Vojvodina koju je FK Radnički 1912 zatvorio pobedom protiv Bečejaca u derbiju kola. Na kraju visoka peta pozicija za najuspešniji fudbalski kolektiv u Somboru!

Više od rezultata raduje napredak mladih igrača koji su ponikli u mlađim selekcijama koji pokazuju kvalitet za najviše domete i u seniorskoj konkurenciji. Dolaskom Dejana Grgića na mesto predsednika kluba postavljeni su najviši ciljevi za narednu sezonu a to je plasman u Drugu ligu.

Klub uveliko radi na formiranju tima koji će biti spreman za velika dela. Uspehe prati i razvoj infrastrukture na Gradskom stadionu u Somboru što omogućuje idealne uslove za rad i napredak. Raduje i sve više publike na stadionu a posećenost utakmica govori da je kvalitet fudbala na sve višem nivou. Po svemu viđenom FK Radnički 1912 zaslužuje da se nađe među fudbalskom elitom.

OMLADINSKE SELEKCIJE FK RADNIČKOG 1912 NIŽU USPEHE

Kadeti i omladinci predvođeni trenerima Sinišom Lazićem i Goranom Vidakovićem u izuzetno jakoj konkurenciji uz veliku borbenost i pokazani kvalitet izborili su učešće u najelitnijem takmičenju za mlađe selekcije, Jedinstvenoj ligi Vojvodine. Plasman na tabeli i rezultati koje kadeti i omladinci ostvaruju najbolji su pokazatelj kvalitetnog rada omladinske škole.

Sve veći broj mladih igrača poniklih u fudbalskoj školi Radničkog 1912 dobija šansu u prvom timu. Na poslednjoj utakmici u Srpskoj ligi je čak 12 omladinaca i kadeta zaigralo za prvi tim u pobedi nad Bečejom.

Pioniri koje predvodi Damir Vuković, inače koordinator svih mlađih selekcija, takođe su blistali ovog proleća gde su u završnici prvenstva vezali osam pobeda bez primljenog gola i od njih se u budućnosti mnogo očekuje. Primer kvalitetnog rada su pioniri Mihajlo Popović i Milan Ćopić koji su iz pionirske škole FK „Radničkog 1912“, prešli u Partizan i Crvenu Zvezdu.

Što se tiče baze gde, gde rade treneri Blaško Milojev i Miloš Mijić ono što posebno raduje je veliki broj dece iz Sombora i okoline. Mora se naglasiti da veliku pomoć trenerskom dvojcu pruža iskusni Slavko Antić čiji su saveti od velikog značaja. Iako naglašavaju da u ovom uzrastu rezultat nije u prvom planu moraju se pomenuti odlični rezultati na takmičenjima na kojima nastupaju.

Velike zasluge svakako pripadaju upravi kluba koja je prepoznala rad sa mladima kao osnovu za dugoročno zacrtane ciljeve obezbedivši perfektne uslove za rad svih selekcija. Ono što čeka klub u narednom periodu je dopuna selekcija mlađih kategorija i angažovanje trenera zbog sve većeg broja novih članova. Upis novih članova protiče svakog dana u periodu od 18:00 do 19:00 časova, na Gradskom stadionu.

Detaljnije informacije u vezi samog upisa se mogu dobiti na telefon: 063/8187085.

Golman FK „Radničkog 1912“ niže uspehe u dresu reprezentacije Srbije

Marko Ćopić golman FK „Radničkog 1912“, u dresu omladinske reprezentacije Srbije do 19 godina, beleži uspehe u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Posle velike pobede na startu elit runde kvalifikacija protiv domaćina turnira Holandije omladinska reprezentacija Srbije igrala je nerešeno sa Ukrajinom i osvojila vredan bod.

Selektor Aleksandar Jović je pozvao talentovanog Ćopića da pomogne reprezentaciji Srbije u kvalifikacijama za Evrpopsko prvenstvo. Ćopić pripada sjajnoj generaciji momaka koja je na putu da izbori plasman među osam najboljih reprezentacija u Evropi i potvrdi da su lepa budućnost srpskog reprezentativnog fudbala.

Dejan Grgić izabran za novog predsednika FK „Radničkog 1912“

Nakon odlaska Zorana Janjatovića, delegati skupštine FK „Radničkog 1912“, jednoglasno su izabrali Dejana Grgića za novog predsednika kluba. Grgić se zahvalio svima na podršci i istakao da mu je čast i zadovoljstvo biti na čelu najuspešnijeg fudbalskog kolektiva u Somboru. Tom prilikom je istakao: – Siguran sam da ćemo napraviti pobedničku atmosferu, da ćemo organizaciono, kadrovski i finansijski podići klub na najviši nivo za čega imamo jasan plan.

Dejan Grgić je kao igrač uspešno nastupao za FK „Sloga“ iz Čonoplje i FK „Žak“ iz Sombora a kao fudbalski radnik je bio predsednik Gradskog fudbalskog saveza Sombora. Ciljevi kluba ostaju najviši a to je plasman u Drugu ligu uz razvoj i jačanje omladinske škole a potencijala za napredak nesumnjivo ima.

Galerija: 1) Uspešno okončana još jedna, sezona 2021-2022. za FK Radnički 1912 Sombor; 2) Milan Ćopić i Mihajlo Popović; 3) Marko Ćopić, mladi golman reprezentacije Srbije; 4) Dejan Grgić, predsednik FK Radnički 1912:

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Somborske Inannice zapažene na festivalu dečjeg stvaralaštva „Na krilima detinjstva“
Budućnost Odbojkaškog kluba Sombor bolja od velikana Crvene zvezde, Vojvodine, bravo!

Kategorije

Izbornik