Sport

Dupli trijumf za Dream Catcher i još jedan plasman za KK Vojvođanin Sombor na Petrovdanskim trkama u Srbobranu

Naslovna fotografija: Brenno Laumar i Vladimir Pribić trijumfalno ulaze u ciljnu ravninu

  • Brenno Laumar, šestogodi lepotan iz somborske odgajivačnice Dream Catcher koji je prethodne nedelje postao kasački rekorder Srbije na trkama u Adi, opravdao je očekivanja i prvi sa vozačem i ujedno njegovim trenerom Vladimirom Pribićem, ušao pobednosno u cilj pretposednje, 8. tačke ovogodišnjeg drugog kasačkog sastanka u Srbobranu pod okriljem domaćeg Konjičkog kluba Vranac i uz podršku Opštine Srbobran, tradicionalnih, 19. Petrovdanskih trka, održanih u pravoj sportskoj i fer plej atmosferi u nedelju, 9. jula

Pobednici su ostvarili još jedan impozantan rezultat, pred oduševljenih oko 2.000 posetilaca na srbobranskom hipodromu, dokasavši u cilj na stazi od 2.100 metra za minut, 16 sekundi, 3 desetinke, šest brže ispred desetogode Defi Pireji sa vozačem Milošem Kovačevićem iz Dolova. Trka je nazvana po donatoru, kompaniji CUP Put-invest Novi Sad. Pobedniku je uz novčanu nagradu pripao u brzinski najjačooj kasačkoj tački dana, tradicionalno i prekrivač, a desila se nakon same ceremonije pobednika i najveća zaniljimivost dana, propraćena burnim aplauzima publike: naime, vozač Vladimir Pribić je pokazao prepoznatljivo somborsko kavaljerstvo i cveće je džentlmentski iz njegovih ruku poletelo ka tribini u ruke nadahnute voditeljke programa, simpatične Milane Nović.

Somborska uzgajivačnica, vlasništvo porodice Jokić, sa svojim pobednički izabranim timom, imala je razloga za dvostruko slavlje. Jer prethodno je, u trećoj trci dana, Turnika d.o.o  -Turija, trogodi Aragorn trijumfalno prošao u cilj na stazi iste dužine, u vremenu 1:23,1 a za sulkama je takođe bio raspoloženi Vladimir Pribić, ostavivši drugoplasiranog My Fir Star sa vozačem Milanom Lišićem iz Oroma sa 6 desetinski prednosti

Dvostrukom trijumfu i maksimalnom učinku Dream Catcher-a koji je u Srbobranu nasupio sa dva grla i oba pobednički, pridružilo se, u okviru istog Konjičkog kluba Vojvođanin Sombor i rasni šestogodac Samsung, sa Somborcem Nemanjom Mašićem, koji je ujedno i trener a i vlasnik svog uspešnog ljubimca. Samsung i Nemanja su imali kao i svi učesnici praznične trke dva trčanja i u ukupnom plasmanu osvojili 3. mesto, iza grla Cassius Como iz Subotice, u sulkama je bio Josip Vujković-Lamić i jedine dame od sedam učsenika u Petrovdanskoj trci, Zrenjaninke Sare Von sa vozačem Brankom Skenderovićem.

Branislav Jokić, predsednik Upravnog odbora Srpskog kasačkog saveza i Konjičkog kluba Vojvođanin Sombor, zadovoljan je čitavim programom u Srbobranu ali su u pripremi kako je rekao, već naredni kasački sastanci:

  • Pokazalo se još jednom da se svi u konjičkom sportu, poštujemo, razumemo, cenimo. Svi smo kao jedna porodica. Program nam je zaista i više nego bogat i ovoga leta, a mi u Somboru imaćemo veliku obavezu da se dobro pripremimo pred naredni događaj na našem Gradskom hipodromu, jedan od događaja godine, kasačke trke za Derbi. Ovaj kasački dan zakazali smo za 13. avgust.

S obzirom na izrečenu predsedniku među-solidarnost i dugogodišnja sportska prijateljstva uzgajivača rasnih grla, dopunimo ovaj srbobranski izveštaj upravo još jednim interesantnim detaljem. Organizatori iz Konjičkog kluba Vranac u Srbobarnu nagradili su dugogodišnjeg entuzijastu i pregaoca u konjičkom sportu, Sašu Grujića iz Selevca, za njegov jubilej – 20-godišnji rad u ovom popularnom sportu, vaučerom za desetodnevno letovanje u crnogorskom primorskom turističkom centru Sutomoru, za dve osobe, što je takođe propraćeno dugim toplim apluzom brojnih prisutnih na tribinama lepo uređenog hipodroma u ovom bačkom gradu.

Galerija:


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Apatinac Damir Ožegović rekorder 1. Auto trke ubrzanja u Somboru
Gregor Sekulić (AK Maraton Sombor) peti put šampion Srbije u skoku u dalj

Kategorije

Izbornik