Najnovije

Dve nedelje do 26. Apatinskog Dunavskog polumaratona

 

  • Apatin će u nedelju 16. oktobra biti domaćin još jednog lepog atletskog događaja gde se očekuje start velikog broja takmičara i takmičarki iz više od 10 zemalja

Opština Apatin će još jednom biti domaćin atletskog spektakla do kojeg je ostalo još tačno 14 dana, tehnički organizator Atletski klub Apatin sprovodi završne izuzetno zahtevne tehničke pripreme za organizaciju tradicionalnog međunarodnog 26. Apatinskog Dunavskog polumaratona (nedelja 16. oktobar 2022. godine) za koju je pristiglo više od 600 prijava iz 10-tak zemalja, za nastup na polumaratonskoj trci u na 21 m i 097 metara za koju je do sada pristiglo 340 prijava, trci zdravlja na 10 kilometara (do sada 210 prijava) i štafetnoj trci (2 člana – 5,2 km +4,8 km) koja ove godine ima rekordan broj prijava, 30 štafeta je trenutno prijavljeno. U okviru manifestacije koja ima sportsko-rekreativni i humanitani karakter u saradnji sa Crvenim krstom Apatina protećiće i se humanitarna trka za srećnije detinjstvo

Start i cilj svih trka biće upriličeni ispred glavnog ulaza u Specijalnu bolnicu Junaković u 11:00 časova, gde će biti postavljena centralna bina za proglašenje pobednika i na kojoj će tokom trke nastupiti apatinski bend Prljavi Romeo. Start trke za srećnije detinjstvo biće realizovan neposredno nakon starta glavnih trka.

Polumaratonska staza i staza trke zdravlja su sertifikovane i imaju najveći A sertifikat Svetske atletike i AIMS (slajdovi 5 i 6 u fotogaleriji) koja obezbeđuje uslove da se na njima istrče kvalifikacione norme za najveća svetska i evropska takmičenja, brza i ravna 100%, obeležen svaki kilometar, na polumaratonskoj stazi se nalazi 11 okrepnih stanica a na trci zdravlja 3 okrepne stanice, staza zatvorena za saobraćaj.

Pregršt zabavnih stanica biće postavljeno u zoni starta i cilja gde će nastupiti Apatinske mažoretkinje, bend Prljavi Romeo i orkestar Dunavski biseri, na samoj stazi, duž trkačke staze biće postavljeno 6 muzičkih punktova sa di džejevima (kružni tok kod Specijalne bolnice „Junaković“ gde će se nalaziti di džej Miloš Jevremović iz Čačka, Ribnjak „Popović“, posle semafora kod Milojka, ispred ART kafea u centru grada kod fontane, ispred Marine i na okretištu kod Plave ruže gde je za zabavu dugi niz godina zadužen di džej Aleksandar Mirić. Po prvi put na trci će biti i mladi polaznici beplatne škole roka KC „Pik“ Apatin koji će ispred „Pik“ uživo svirati.

Prijave za polumaraton, 10 km i štafete obavljaju se preko linka: https://trka.rs/events/283/ i otvorene su do 9. 10. 2022. godine, prijave za trku za srećnije detinjstvo na 400 metara biće na startu trke – na sam njen dan. Sve dodatne informacije u vezi sa manifestacijom možete dobiti na email: dunavskipolumaraton@gmail.com i telefon: 063-537-482.

Svi takmičari koji završe svoje trke na 21,1 km, 10 km i štafetnu trku dobijaju unikatne medalje, učesničke majice, nakon trke biće organizovan zajednički ručak u šatoru uz muzičku pratnju orkestra Dunavski biseri i Prljavi Romeo. Za pobednike u ukupnom plasmanu na 21,097 km i 10 km obezbeđene su osim pobedničkih pehara, medalja, diploma i bogate robne nagrade. Tri prvoplasirana takmičara i takmičarki po starosnim kategorijama (više od 50 kategorija) dobijaju medalje, diplome i robne nagrade sponzora. U trci štafeta biće dodeljene nagrade za po pet prvih štafeta u konkurenciji muške štafete, ženske štafete i miks štafete.

Domaćini su osim ostalog, već pripremili i ovoga puta, atraktivne i originalne majice za sve finišere (slajd 2) i medalje (u slajdu 4).

Podršku organizaciji 26. Apatinskog Dunasvkog polumaratona do sada su pružili: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, Opština Apatin, Turistička organizacija Apatina, Sportski savez Apatina, Venera bajk Subotica, Univereksport, Info tim Beograd, WM Equity partners, Stojanov auto, kompanija Ardu sport iz Užica, Una Apatin, JP „Dunavska obala“ Apatin.

SVE STAROSNE KATEGORIJE – pogledajte u okviru slajda 7 u galeriji slika ispod teksta

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država svet4

 

Tagovi: , ,

Povezani članci

Šetnje oktobrom sa pripadnicama i pripadnicima zlatnog doba: Međunarodni dan i mesec starijih osoba
Šapčani i Somborci od sada i putem vajbera do izvoda iz matičnih knjiga

Kategorije

Izbornik