Najnovije

Drugi dan potrage za nestalim dečacima u priobalju Dunava kraj Apatina

 

  • Najnovija saznanja otkrivaju da je nestale dečake P. B. (10) i A. M. (11) poslednji put video njihov prijatelj koji je sa njima juče bio na Dunavu. On je stigao kući juče oko 14 časova, a njima se od tada gubi svaki trag – javlja Radio Dunav. Intenzivna pretraga priobalja Dunava kod Apatina nastavlja se, nakon što su dvojica maloletnih dečaka nestala u blizini Kajak kluba. Mole sve koji imaju bilo kakve informacije da jave na telefon: 061 147 62 21 ili u Policijsku stanicu

Na obali su pronađene stvari koje pripadaju nestaloj deci – njihovi bicikli i obuća, što je dodatno povećalo zabrinutost i podstaklo pretragu Dunava.

Porodice su provele čitavu noć na mestu gde su dečaci poslednji put viđeni, nadajući se da će ih vratiti kući žive i zdrave.

Osim policije angažovani su i ronioci, kako bi istražili reku i okolna područja.

Građani, koji su se sinoć i danas okupili u velikom broju, pružaju podršku porodicama u ovom teškom trenutku.

Uslovi za potragu sinoć nisu bili povoljni. Loša vidljivost i visok vodostaj Dunava otežavali su napore spasilaca da pretraže reku. Danas im se u potrazi priključuje i specijalni tim Žandarmerije. Njihovo iskustvo i oprema pomoći će u proširenju pretrage i povećanju šansi za pronalazak dečaka – informišu kolege iz Radio Dunava.

Mole se svi koji imaju bilo kakve informacije da ih podele s policijom, kako bi pomogli u pronalasku nestalih mališana.

Nastavljamo da pratimo dalji sled događaja i sa našim reporterom Srđanom Ačanskim – fotografije sa lica mesta.

Policija i specijalni odred Žandarmerije danas su nastavili intenzivnu potragu za dečacima koji su juče nestali na Dunavu kod Apatina.

U pomoć su im pristigli ribočuvari “Vojvodinašuma” koji čamcima pretražuju obalu, nizvodno od Kajak kluba, mesta gde su poslednji put juče viđeni.

Čini se sve kako bi se proširio obuhvat pretrage. Spasilačkim ekipama potragu otežavaju vremenski faktori, visok vodostaj Dunava i temperatura vode koja danas iznosi 17 stepeni.

Na licu mesta su i predstavnici lokalne samouprave, Hitne pomoći.

Čitava lokalna zajednica trudi se da pruži podršku porodicama i angažuje se u volonterskim aktivnostima.


  • U međuvremenu je obavljeno dugo zaranjanje ronilaca Žandarmerije, oko 18 časova. Pregledano je sonarom oko 100 m,  nije nađeno ništa što bi ukazivalo na identifikovanje nestalih dečaka.

Na tom mestu gde su pronađeni bicikli dečaka, kako javlja naš reporter Srđan Ačanski i što je zvanično potvrđeno, Dunav je dubok 6 metara.

Potraga se nastavlja.

 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

PU Sombor: 21 saobraćajna nezgoda minulih sedam dana
Policijska uprava Sombor: Zaplenjeno četiri kilograma marihuane

Kategorije

Izbornik