Sindikat

Drugi broj Glasa radnika posvećen kolektivnim ugovorima

 

Stručnjaci sindikalnih centrala objašnjavaju pojam, svrhu i značaj kolektivnih ugovora, opseg, uspehe i teškoće kolektivnog pregovaranja na svim nivoima – od preduzeća do nacionalnog državnog nivoa. U tekstovima se navode sve vrste kolektivnih ugovora koji postoje u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i Severnoj Makedoniji. Takođe, ukazuje se na probleme u kolektivnom pregovaranju koji uglavnom proističu iz nerazumevanja poslodavaca i države u socijalnom dijalogu sa sindikatima koji se bore za unapređenje socijalno-ekonomskih i radnih prava zaposlenih.

I u drugom izdanju e-magazina objavljene su vesti o najvažnijim aktivnostima sindikalnih centrala u zemljama regiona.

Oba izdanja Glasa radnika možete čitati na sajtu www.onthewaytoeu.net/glas-radnikana kojem možete preuzeti magazin u pdf formatu.

Izdavač e-magazina Glas radnika je Regionalni sindikalni savet “Solidarnost”, jedinstvena regionalna sindikalna mreža koja je osnovana 2011. sa dugoročnim ciljem da ojača položaj radnika i sindikata u regionu u procesu pridruživanja Evropskoj uniji. Glas radnika izlazi uz podršku Evropske konfederacije sindikata.

Izvor: Nezavisnost.org

Foto: Glas radnika

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Nova regulativa EU: Obavezna nezavisna provera opasnih mašina
Istorijski “sporazum sa prirodom“ članica Ujedinjenih nacija

Kategorije

Izbornik