Najnovije

Dodeljena rešenja ugovora za roditeljski dodatak za prvorođeno dete

 

  • Rešenja ugovora za roditeljski dodatak za prvorođeno dete danas su uručena u Velikoj sali zgrade Županije

Rešenja je uručila članica Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Jovana Miljević, koja je pozdravila prisutne i istakla da Grad Sombor ulaže značajna sredstva u cilju podrške roditeljstvu i porodici.

  • Veoma sam zadovoljna mrežom prava iz oblasti finansijske podrške porodici sa decom, kao i prava iz oblasti socijalne zaštite na gradskom nivou, kao i na ostalim nivoima vlasti. Grad Sombor u budžetu izdvaja više od 17 miliona dinara za finansijsku podršku porodici sa decom. Uz to, svake godine darujemo prvorođenu bebu sa 100.000 dinara, a razlog zbog kog smo danas ovde je pravo na roditeljski dodatak za prvorođeno dete koji iznosi 40.000 dinara. Pored ovih finansijskih mera podrške, da bi zaposlene majke mogle da provode više vremena sa svojom decom, zajedno sa Crvenim krstom u Somboru smo otvorili Servis za podršku roditeljstvu u kojem se ostvaruje pravo na uslugu pranja i peglanja veša. Takođe, obezbedili smo i besplatne udžbenike za decu prvog i drugog razreda osnovne škole, a aktivno radimo i na proširenju kapaciteta predškolske ustanove, kako bi i novorođena deca brže i lakše ušli u sistem Predškolske ustanove „Vera Gucunja“. Ovom prilikom želim da vam poručim da će Grad Sombor zasigurno i u budućnosti proširivati prava koja se finansiraju iz gradske kase, a direktno utiču na finansijsku podršku porodici sa decom, kao i prava iz oblasti socijalne zaštite – rekla je gradska većnica Jovana Miljević u svom obraćanju.

Rešenje ugovora za roditeljski dodatak za prvorođeno dete dobilo je 37 majki sa teritorije Grada Sombora. Dodeli je prisustvovala i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Marija Jerković.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Održano 30. zasedanje Skupštine grada Sombora
Apatin: Prolećni bazar

Kategorije

Izbornik