Sport

Đuro Borbelj seniorski šampion Srbije u polumaratonu! Pregršt medalja na Trci za dečiji osmeh članova AK Apatin

ATLETSKI KLUB APATIN IDEALNO PROTEKLOG VIKENDA

  • Članovi Atletskog kluba Apatin su proteklog vikendom nastavili sa sjajnim ostvarenjima i osvajanjem medalja na seniorskim prvenstvima Srbije, oni su u velikom broju nastupili na Humanitarnoj trci za dečiji osmeh u Sremskoj Kamenici i Prvenstvu Srbije u polumaratonu

Na Prvenstvu Srbije u polumaratonu, koje je održano u nedelju 13. marta u okviru tradicionalnog 7. Kruševačkog polumaratona, gde je učestvovalo 57 takmičara i takmičarki iz 30 atletskih klubova, Atletski klub Apatin je bio najmasovniji sa osmoro učesnika, a po rezultatima jedan od najboljih. Đuro Borbelj osvojio je šampionsku titulu i postao seniorski prvak Srbije u polumaratonu za 2022. godinu sa ličnim rekordom i rekordom staze sa odličnim rezultatom 1 sat 7 minuta i 48 sekundi, što je u proteklih nekoliko godina najbolji rezultat na prvenstvima Srbije.

Osim Đure Borbelja boje Atletskog kluba Apatin branilo je još sedmoro članova koji su gotovo svi ostvarili svoje lične rekorde i na najbolji način predstavljali svoj klub i grad. Na Prvenstvu Srbije nastupili su: Aleksandar Stajić (13. mesto – 1:19:14), Miroslav Pešić (15. mesto – 1:20:10), Nemanja Đurić (25. mesto – 1:25:17), Vanja Bolesnikov (prvi polumaraton u životu 26. mesto – 1:27:24), Živa Vijoglavin (34. mesto – 1:34:14), Radomir Topličanin (39. mesto – 1:38:01) i debitant Isidora Šarčev (7. mesto – 1:46:33).

Tehnički delegat Srpskog atletskog saveza na Prvenstvu Srbije bio je Goran Čegar.

U Kameničkom parku u subotu 12. marta održana je tradicionalma 8. po redu humanitarna trka ‘Za dečiji osmeh’ u kojoj su sredstva i oprema skupljena i donirana štićenicima Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, korisnicima Svratišta, deo sredstava biće opredeljen Crvenom krstu u Apatinu i drugim humanitarnim ustanovama i u kojoj je učestvovalo nekoliko stotina dece, rekreativaca i aktivnih sportista. Atletski klub Apatin u sportsko-humanitarnoj manifestaciji nastupio u je organizacionom delu i sa velikim brojem takmičara u takmičarskom delu.

U dečijim trkama Atletski klub Apatin od predškolaca do 8. razreda u kojoj je nastupilo više od 500 učesnika, startovao je sa 13 članova predvođenih trenerom Bojanom Tomaševićem, ostvareni su sjajni rezultati i osvojene su 3 medalje: Nija Zorić 2. mesto, Iva Rajić 3. mesto u konkurenciji 6. razreda na 800 metara, i Miloš Ćopić 3. mesto u konkurenciji dečaka 7. razred na 800 metara. Osim njih na trci u Kameničkom parku nastupili su i: Lidija Borković, Sofija Bujić, Milica Egić (2. razred), Milana Vraneš, Jovana Kovačević (3. razred), Sofija Cvetićanin, Nevena Đukić (4. razred), Nikolina Polovina, Nikola Vukša (5. razred), Luka Tanasić (8. razred).

U glavnoj trci na 10 kilometara članica AK Apatin Marija Bubalo osvojila je treće mesto u ženskoj konkurenciji, Konstantin Šimić osvojio je drugo mesto sa odličnim rezultatom, u istoj trci odličan nastup imao je i Miloš Guslov. U trci na 4 kilometra Milica Marković osvojila je drugo mesto među damama, dok je Ajredin Ajeti osvojio treće mesto u sveukupnom plasmanu. Na takmičenju je nastupilo još troje Apatinaca, Jovana Zobenica, Jovana Medić i Miloš Dragaš.

– U Galeriji ispod teksta, pogledajte – 16 slajd-fotografija sa dva uspešna takmičenja apatinskih atletskih šampiona, trenera, takmičara i entuzijasta kao i sve 3 strane Biltena sa kompletnim rezultatima Prvenstva države u polumaratonu u Kruševcu, ovim numerološkim redosledom: 1) Članovi AK Apatin na Prvenstvu Srbije u polumaratonu, 2) Aleksandar Stajić, 3) Vanja Bolesnikov, 4) Miroslav Pešić, 5) Živa Vijoglavin, 6) Radomir Topličanin, 7) Mladi apatinski atletičari u Kameničkom parku, (8) Marija Bubalo, 9) Konstantin Simić, 10) Ajredin Ajeti, 11) Milica Marković, 12) Iva Rajić sa trenerom Bojanom Tomaševićem, 13) Miloš Ćopić na postolju, prvi sleva, uz Gorana Čegara, 14) Još jedna uzdanica Bojana Tomaševića, Nija Zorić, 15) Isidora Šarčev, 16) Pobednički finiš Đure Borbelja, 17-19) Bilten, Kruševac, Prvenstvo Srbije, polumaraton za sve konkurencije –

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

ARK Somaraton: Pobednički niz Damjane Perenčević na startu sezone
ARSU ‘Sledi ME’ Sombor: Naše dame i jedan džentlmen ispisali nove stranice njegovog veličanstva – polumaratona u predivnom Mostaru

Kategorije

Izbornik