Sport

ARK Somaraton: Pobednički niz Damjane Perenčević na startu sezone

 

  • Trkački vikend započeo je u Kameničkom parku gde je održano osmo izdanje ‘’Novosadskog krosa za dečiji osmeh’’. Učestvovalo je 300 trkača koji su trčali na distancama od 4 i 10 kilometara. Pobednica trke na 4 kilometra bila je članica Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Damjana Perenčević koja je uspela da savlada valovitu trasu u Kameničkom parku i tako sezonu započne pobedom i ujedno nastavi seriju sjajnih rezulatata iz prošle godine

Distancu od 4 kilometra istrčala je i Damjanina mlađa sestra Katarina Perenčević, dok su dužu trasu od 10 kilometara istrčali Zoran Nikolić, Miroslav Liščević i Jelena Stanimirović. U organizaciji trke učestvovao je i član Ark Somaraton, Milan Kovačić – Mumba.

U nedelju u Pečuju, Republika Mađarska održano je 38. izdanje trke Pečuj – Harkanj u dužini od 25,6 kilometara. Izuzetno teška staza sa nekoliko stalnih i strmih uspona bila je pravi izazov za sve trkače, a posebno za članove ARK ‘’Somaraton’’ iz Sombora koji nemaju uslove za trening u strmim uslovima. No ni ta činjenica nije sprečila Somaratonca Džejmsa Insa da istrči sjajnu trku i pokaže svoju odličnu trenutnu formu.

Džejms je trku završio na sjajnom 14. mestu od 300 takmičara, dok je Damir Marković trku okončao na 21. mestu i petim mestom u svojoj starosnoj kategoriji. Veoma izazovnu stazu, dužu od polumaratonske distance, savladali su i Dejan Nikolić i Đorđe Munjas.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Karate klub „Dušan Staničkov“ Sombor: 6 od 6 – svi na državnom prvenstvu u Smederevu
Đuro Borbelj seniorski šampion Srbije u polumaratonu! Pregršt medalja na Trci za dečiji osmeh članova AK Apatin

Kategorije

Izbornik