Sport

Ђуро Борбељ шампион Србије у маратону и пети на Првенству Балкана, велики број Апатинаца на 37. Београдском маратону

 

  • Рекордан број учесника у Београду на 37. Београдском маратону који је последње априлске недеље окупио више од 13.000 учесника из 70 земаља, међу којима су запажену улогу имали и чланови Атлетског клуба Апатин и рекреативци из Општине Апатин

У оквиру манифестације одржано је званично Првенство Балкана и Првенство Србије за сениоре у маратону на 42 километра и 195 метара.

Члан Атлетског клуба Апатин Ђуро Борбељ освојио је наслов првака Србије у маратону и на тај начин одбранио титулу освојену прошле године на истом месту. Борбељ је представљао и Републику Србију као члан атлетске репрезентације Србије на Првенству Балкана где је заузео пето место у поједничаном пласману. Улогу вође државне репрезентације на Првенству Балкана обављао је Горан Чегар.

На Првенству Србије осим Борбеља наступило је још троје чланова Атлетског клуба Апатин, Зоран Радичанин, Милан Маринковић и Саша Антић. Зоран Радичанин заузео је 11. место, Милан Маринковић 15. место, док Саша Антић није завршио трку због стомачних проблема.

У трци на 42 километра и 195 метара улогу пејсмејкера обављао је Предраг Вејин, маратонску трку успешно су савладали и рекреативци Александра Дураковић, Зоран Ракић и Немања Стојисављевић, док су полумаратонску стазу успешно савладали Дарија Амановић, Ненад Ђорђевић и Мила Ковачевић.

Протеклог викенда наступ је имала и Марија Бубало која је наступила на изузетно захтевној трејл трци Boka bay, која је одржана на релацији Порто Монтенегро – Котор стари град у дужини од 17 километара са 800 метара висинске разлике, и заузела седмо место у категорији.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Somaratonci na 37. Beogradskom maratonu
Stefan Lazić, KK Ravangrad reprezentativni kandidat

Kategorije

Izbornik