Najnovije

Dečija i Omladinska likovna kolonija u Kranjskoj Gori

 

  • Prva međunarodna dečja i omladinska likovna kolonija u Kranjskoj Gori je održana od 06. do 12. oktobra 2023. godine, u organizaciji domaćina, Zvonka Oreškovića, iz tog mesta. Želja domaćina je da se deca i omladina povežu, upoznaju, zajednički upute u pustolovine i avanture prelepe prirode Kranjske Gore. Kroz likovnu umetnost, zajedničkim istraživanjem i stvaranjem da  iskažu svoje emocije, da svako ispriča svoje utiske, bojom, olovkom, pa i za čitav život ponese lepe uspomene.

Šestoro članova, dece i omladine ( Alisa Munjas, Milica Majski, Katarina Kosanović, Zvezdana Pavlov, Emilija Ermenc i Aleksandra Macanović)  zajedno sa svojim mentorima iz „ Umetničkog Studija Sombor“ su učestvovali na šestodnevnoj likovnoj koloniji, gde su i stvarali na temu prelepe prirode koja ih okružuje.

Velikodušni domaćini su pored obezbeđenog prelepog smeštaja ( pun pansion ) organizovali i stručnogi iskusnog vodiča, planinara Seada Klebića, koji nas je vodio u neverovatne lepe pustolovine koje će svima biti urezane u srcu za čitav život.  Obišli smo: Martuljški slap, Peričnik slap, Triglavski Narodni park, Zelenci – izvor Save, jezero u Italiji u mestu Lago di Fusine Inferiore,jezero Jasna, na 1760m nadmorske visine vrh Vršič i dr.

Stekli smo nova i lepa prijateljstva koja ćemo pamtiti, čuvati u srcu, u želji da nastavimo druženje i naši novi prijatelji će dolaziti kod nas u Sombor. Bogatstvo koje smo poneli u srcima je neprocenjive vrednosti.

Na samom kraju, organizovana je izložba slika nastalih na likovnoj koloniji, a prisutnima su se obratili, domaćin i organizator, Zvonko Orešković, a iz Umetničkog studija Sombor, Danijel Peršić koji se zahvalio na velikodušnom gostoprimstvu i deca koja su pripremila slike za poklon našim novim prijateljima, u znak zahvalnosti, slike su poklonjene kuvaricama, drugarima umetnicima, našem vodiču Seadu i naravno našem vozaču Arsi koji se potrudio da bezbedno putujemo.

Veliku Zahvalnost dugujemo GRADU SOMBORU kojinam je omogućio učešće na likovnoj koloniji i prelepu avanturu planinarenja.

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Povezani članci

47.Beogradski Pobednik – Trofej Beograda 2023
Srbija pobedom nad Crnom Gorom (3:1) došla nadomak plasmana na Evropsko prvenstvo

Kategorije

Izbornik