Najnovije

Uspesi na završetku 47. Međunarodnog sajma peradarstva

47.  Međunarodni sajam peradarstva AcanskiS © 

  • U nedelju 28. januara u 12 časova zatvoren je 47. po redu Međunarodni sajam peradarstva, koji tradicionalno organizuje Društvo odgajivača sitnih životinja „Sombor 1871“ a sve uz svesrdnu pomoć Grada Sombora i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Na Sajmu koji iz godine u godinu beleži sve veću posećenost, bio je prisutan veliki broj izlagača iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Mađarske

U okviru Sajma peradarstva, održan je i Državni šampionat sitnih životinja Republike Srbije i 4. Memorijal „Primarijus dr Zoran Parčetić Nona“. Na Sajmu koji je trajao od 26. do 28. januara, bilo je izloženo je više od 2.500 eksponata golubova, ptica, ukrasne živine, zečeva i drugih sitnih životinja. Sajam je 26. januara svečano otvorio pomoćnik ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Nenad Katanić, dok su otvaranje Sajma svojim nastupom uveličali su članovi GKUD „Sombor.

Sajam je završen, sumiramo utiske, i već razmišljamo o sledećem, a približava se polako i 50. jubilarni Međunarodni sajam peradarstva,  Sajam koji je već odavno prevazišao regionalne okvire i sigurno se penje na sve viši nivo.

 

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Rumenka domaćin tradicionalne pihtijade
Kako je priča o jednom dečaku iz Odžaka postala viralna

Kategorije

Izbornik