Višejezično

Dan žitnih polja Asocijacije žena Republike Srbije – Gradskog i opštinskog odbora Sombor

 

  • Pod sloganom „Sposobnost-organizovanost-istrajnost-principijelnost-dovitljivost“ protećiće ovogodišnja manifestacija Dan žitnih polja Asocijacije žena RS – Gradskog i opštinskog odbora Sombor  

U četvrtak, 28. jula, tradicionalno će se okupiti predstavnice ovoga puta, četrnaest udruženja žena sa čitavog područja Grada Sombora i Zapadnobačkog upravnog okruga, ali domaćice će ugostiti i svoje drage prijateljice iz Zrenjanina i Bačke Palanke.

– Građanima će i ove godine, po dvadeset drugi put, biti prezentovana bogata ponuda od žitarica – poručuje Jelica Polovina, predsednica Asocijacije žena. – U znak završetka žetelačkih radova na svečan način obeležavamo ovaj važan čin u našim životima a s obzirom da smo kao organizacija, članica UNESCO, čitav događaj poprimiće i međunarodni karakter. Zahvaljujemo se Gradu Somboru što nas je još jednom podržao.

Pripremljen je takođe, i prigodan kulturno-umetnički program u kojem će svoje tačke izvesti KUD-ovi iz Apatina, Kljajićeva, Sombora i po prvi put, iz Riđice. Biće tu i iznenađenja, na samom početku programa koji je zakazan za 18 časova na Trgu Svetog Đorđa, ali da bi iznenađenje ostalo – iznenađenje, uverite su u to, uz srdačan pozdrav vrednih ruku naših sugrađanki-organizatorki.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Održana „Dužionica“ tradicionalna žetvena svečanost somborskih Bunjevaca i Hrvata
Dejan Parčetić, predsednik somborskog Bunjevačkog kola i potpredsednik Bunjevačkog nacionalnog saveta: – Ponositi smo čuvari tradicije naših didova i pradidova

Kategorije

Izbornik