Kultura

Dan Laze Kostića – Povelјa Slobodanu Zubanoviću

Uručenje: Nataša Turkić, Slobodan Zubanović i Stojan Berber

  • Pesnik Slobodan Zubanović (1947), je ovogodišnji dobitnik velikog književnog priznanja Pesničke povelјe „Venac Laze Kostića“. Nagrada je ustanovlјena pre dvanaest godina, ima podršku Grada Sombora, a o njoj brinu somborska Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ i Udruženje građana „Ravangradsko proleće“

Odluku da Povelјu „Venac Laze Kostića“ za 2024. godinu dobije Slobodan Zubanović jednoglasno je doneo tročlani žiri koji je radio u sastavu Bratislav R. Milanović, prošlogodišnji dobitnik, Goran Malbaša, komparatista i bibliotekar, i pesnik i književni kritičar David Kecman Dako (predsednik).

Prigodna svečanost i dodela priznanja održana je 6. juna 2024. godine, u dvorištu Dečjeg odelјenja. Nataša Turkić, direktorica Gradske biblioteke i Stojan Berber, predsednik UG „Ravangradsko proleće“ uručili su nagradu Slobodanu Zubanoviću.

O  laureatu i njegovom stvaralaštvu nakon uručenja nagrade „Venac Laze Kostića“, govorili su članovi žirija  David Kecman Dako i Bratislav R. Milanović. Nagrađeni pesnik kazivao je i izbor iz svoje poezije.

Svečanosti su prisustvovali i Uroš Buzadžić, pomoćnik gradonačelnika za oblast kulturure i turizma i Mirela Ivanković, pomoćnica načelnice Odelјenja za društvene delatnosti.

Tog dana laureat i predstavnici organizatora Manifestacije položili su venac na grob Laze Kostića.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Učestvujte u umetničkom otkrivanju Beograda!
32. Pozorišni maraton 5 – 8. juna uz moto „Ovaj grad bi bio ništa da mu nije pozorišta” 

Kategorije

Izbornik