Kultura

Dan hrvatske knjige i reči – književni salon u somborskoj Biblioteci

 

  • Književni salon održan je u okviru manifestacije Dani hrvatske knjige i riječi – dani Balinta Vujkova

Književni salon održan je u sredu, 25. oktobra, u Gradskoj biblioteci „Karlo Bijelicki“. Predstavljen je zbornik radova „Dani hrvatske knjige i riječi Storytelling“ i izdavačka delatnost „Od Dana do Dana“. Na početku programa obratila se Nataša Turkić, direktorka Biblioteke.

Zbornik je predstavila Katarina Čeliković, urednica izdanja, a Anđelija Pruginić, bibliotekarka somborske Biblioteke govorila je o radu „Od priče do slikovnice“, koji je zajedno sa Goranom Koporan predstavila na prošlogodišnjem skupu u Subotici.

Katarina Čeliković predstavila je i sedmu knjigu iz edicije „Izabrana djela Balina Vujkova“, a Zlata Vasiljević, prezentovala je izdavačku produkciju u prethodnih godinu dana. Program je vodila Bernardica Ivanković, predsednica Hrvatske čitaonice iz Subotice.

Ovom prilikom Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata poklonio je vredna izdanja Gradskoj biblioteci, koja će nakon obrade biti dostupna korisnicima.


  • Projekat „Na licu mesta“ sufinansiran je iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Gradski muzej: Kolekcija Pavla Beljanskog (ponovo) u Somboru
Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ organizuje predstavljanje knjige „Kulturno pamćenje tršćanskih Srba“ dr Mile Mihajlović

Kategorije

Izbornik