Sport

Чланови АК Апатин су и протеклих седам дана наставили успешно на тркама у земљи

 

БРОНЗАНА МЕДАЉА ЗА МАРИЈУ БУБАЛО И ПЕТО МЕСТО ЗОРАНА ШКОРИЋА НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ У УЛТРАМАРАТОНУ, ПОБЕДА АЛЕКСАНДРА СТАЈИЋА И ТРЕЋЕ МЕСТО МИРОСЛАВА ПЕШИЋА НА ФРТАЉ МАРАТОНУ У НОВОМ САДУ

  • Прошле суботе Палић је био домаћин Првенства Србије у ултрамаратону на 50 км, 100 км и 24 сата, на такмичењу чији је покровитељ био Српски атлетски Савез, а технички организатор Ултрамаратонски клуб Палиго Палус Палић је наступило четворо чланова Атлетског клуба Апатин

Треће место и бронзану медаљу на 24 сата освојила је Марија Бубало у женској конкуренцији, док је у мушкој конкуренцији Зоран Шкорић заузео пето место. У трци на 100 километара Роберт Чизмадија и Зоран Марковић нису успели у времену који је одређен као лимит трке да истрче задату деоницу. Технички делегат Српског атлетског Савеза на Првенству Србије био је Горан Чегар.

У Новом Саду је јуче одржан Новосадски фртаљ маратон на 10,5 километара и 5 километара, у трци на 5 километара прво и треће место освојили су чланови Атлетског клуба Апатин. Александар Стајић истрчао је одличну тактичку трку и тријумфовао, док је треће место заузео Мирослав Пешић, у трци су наступили још Немања Ђурић, Жива Вијоглавин и Игор Бакош.

Чланове Атлетског клуба Апатин наредног викенда (субота 18. јун) очекује старт на традиционалној међународној атлетској Трци пријатељства у Кули, док је за 25. и 26. јун предвиђено учествовање на Првенству Србије за сениоре чији је домаћин Крушевац.

Упоредо са наступима сениора на тркама, млади атлетичари АК Апатин вредно раде и три пута недељно тренирају на челу са тренерима Бојаном Томашевићем и Маријом Бубало на теренима ОШ „Жарко Зрењанин“, насипу код шумске управе и на пешчаној плажи код Мотела, спремајући се за финална такмичења, Брзином до звезда које заказано у Београду 21. јуна и где ће добар део чланова клуба чинити екипу Апатина. Пласман на финале Брзином до звезда изборило је 8 најбољих девојчица и 8 дечака на квалификационом такмичењу чији је домаћин био Апатин.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Kristina Kosanović pobedama ukrasila Vrnjačku Banju
Breno Laumar ponovilo trijumf na kasačkim trkama za pehar Grada Sombora

Kategorije

Izbornik