Sindikat

Civilno društvo za energetsku tranziciju: Uključi se!

UGS – slika sa skupa

  • Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ zajedno sa Beogradskom otvorenom školom, Regulatornim institutom za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI), sa još šest lokalnih partnera, uključeni su u realizaciju projekta pod nazivom: CIVILNO DRUŠTVO ZA ENERGETSKU TRANZICIJU #UključiSe

Projekat okuplja udruženja koja prate proces izrade i usvajanja INEKP-a (Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan), uz nameru da ovaj dokument približe domaćoj javnosti i predstave njegov značaj za lokalnu zajednicu.

ŠTA JE INEKP I ZAŠTO JE VAŽAN?

Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan je ključni dokument koji treba da postavi ciljeve domaće enrgetske i klimatske politike, pruži okvir za proces energetske tranzicije i zelena radna mesta, kao i prekvalifikacije radnika.

INEKP se odnosi na period od 2030. godine sa projekcijama do 2050. godine i definiše nove cilljeve za unapređenje energetske efikasnosti, veću upotrebu obnovljivih izvora energije, unapređenje sigurnosti snabdevanja i samnjenje energetskog siromaštva.

Projekat Civilno društvo za energetsku tranziciju usmeren je na transformaciju domaćeg energetskog i klimatskog sektora u cilju postizanja nulte emisije gasova sa efektom staklene bašte, energetske nezavisnosti, demokratskog i decentralizovanog upravljanja energetskom i klimatskom politikom, kroz povećano učešće civilnog društva u razvoju i praćenju implementacije reformi.

Projekat se sprovodi u periodu od 1. decembra 2022. godine do 31. marta 2024. godine uz podršku Britanske ambasade u Beogradu.

Izvor: Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci

UGS NEZAVISNOST podržavaju Deklaraciju „Zajedno za fer platformski rad“
MKS: Vreme je da se pozabavimo pohlepom krupnog kapitala

Kategorije

Izbornik