Najnovije

Četvrti Memorijalni turnir „Miroslav Gucunja“ u Somboru

 

  • U organizaciji Bokserskog kluba „Sombor“, Grada Sombora i Bokserskog saveza Srbije, održan je četvrti po redu Memorijalni turnir u boksu „Miroslav Gucunja“. Turnir je posveće n u čast i sećanje na srpskog borca Miroslava Gucunju, koji je dao svoj život za otadžbinu na Košarama 1999. godine, kada se u našoj južnoj pokrajini, na Kosovu i Metohiji, borio protiv albanskih terorista

Tim povodom, gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković, u Velikoj sali Skupštine grada Sombora, svečano su dočekali borce sa Košara, porodice nastradalih boraca, predstavnike iz „Udruženja ratnih vojnih invalida Grada Sombora“, predstavnike Bokserskog kluba „Sombor“, kao i boksere iz Srbije i Mađarske, s kojima su porazgovarali oko događaja iz devedesetih godina i heroja koji su branili otadžbinu Srbiju. Nakon razgovora, uputili su se ka Spomeniku žrtava ratova 1990-1999. u Parku heroja, ispred zgrade Županije, gde su položili vence i upisali se u knjigu sećanja.

Prema programu ovog događaja, uz intoniranje himne Republike Srbije i obraćanje predstavnika boraca sa Košara, gradonačelnik Ratković i načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Nonković, uručili su cveće majkama poginulih boraca, Gucunje i Cerne, time označavajući početak turnira i bokserskih mečeva.

U devet borbi, od čega su dve bile revijalne, mladi takmičari su prikazali izvrstan boks, na oduševljenje svih gledalaca. Osamnaest boksera iz šest klubova i dve države, prikazali su svoje znanje i veštine, a za najboljeg boksera turnira, proglašen je Nemanja Nikolić iz BK „Sombor“, kome je posebnu plaketu uručila majka Miroslava Gucunje.

Memorijalni turnir je ispratio veliki broj somborskih ljubitelja boksa, koji su uživali u mečevima svih kategorija, na ovoj, sada već tradicionalnoj, sportskoj smotri.

Povezani članci

Stipan Kolar: Čuveni somborski reli vozač i firmopisac
Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, državna sekretarka, gradonačelnik Sombora sa saradnicima u poseti Riđici

Kategorije

Izbornik