Ekonomija

Sultan Al Alseri i Čadež: Katar želi da ulaže u Srbiju

 

  • Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež razgovarao je danas u Dohi sa sultanom Al Alserijem, zamenikom Fonda za razvoj Katara o mogućnostima investicija Katara u Srbiji

Čadež je domaćinu predstavio brojne prednosti srpske privrede pre svega kada je reč o ulaganjima u IT industriju i komunikacije, ali i u poljoprivredu i proizvodnju hrane.

  • Katarsko tržište pruža šansu i za privredu Srbije. Postoje velike mogućnosti za plasman smrznutog voća i bobičastih proizvoda iz Srbije. Ali naša privreda je zainteresovana ne samo za trgovinu sa Katarom već i za investicije u ovu zalivsku zemlju što će i biti teme Poslovnog saveta Srbije i Katara koji će se formirati početkom sledeće godine – rekao je Čadež.

Sultan Al Alseri je naglasio da je Katar zainteresovan za ulaganja i saradnju sa Srbijom, a posebnu pažnju čelnika Fonda za razvoj Katara privukao je projekat inovativnih zdravstvenih usluga. Sultan Al Alseri prihvatio je poziv predsednika PKS da poseti Srbiju.

Fond za razvoj Katara osnovan 2002. godine kao glavni cilj ima „postizanje inkluzivnog i održivog razvoja, rešavanjem prioritetnih pitanja obrazovanja, zdravstva i ekonomskog osnaživanja“.

Izvor: Privredna komora Srbije

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu u Somboru o nacrtu Plana razvoja APV
Prezentacija D+ Atlas i filma „Eyes of the Danube-A Jurney Connecting Communities“

Kategorije

Izbornik