Kultura

AU-AU stiže na udarački hepening u Somboru

 

  • Nakon dužeg vremena, AU-AU (Ansambl Udaraljki Akademije Umetnosti) iz Novog Sada ponovo dolazi u Sombor – 10. oktobra sa početkom u 20 časova u maloj sali (Studio 99) Narodnog pozorišta održaće prvi koncert u okviru svoje ovogodišnje turneje, podržane od strane Ministarstva kulture i informisanja

Ovaj koncert je idealna prilika da čujete i upoznate širi spektar udaračkih instrumenata koji se ne sme propustiti. Divlji ritmovi bubnjeva, plemenite boje marimbe i vibrafona, mistični sklop dva najstarija muzička instrumenta, ljudskog glasa i udaraljki, su samo neke od stvari koje vas očekuju na koncertu. Naš cilj je, između ostalog, da što je moguće veći krug publike upoznamo sa instrumentima iz porodice udaraljki, tako da ćete, osim već dobro poznatih instrumenata poput doboša, činela i bubnjeva, na ovom koncertu imati priliku da vidite i manje poznate instrumente, poput Marimbe, Vibrafona, Ksilofona i drugih – poručuju dragi gosti Sombora.

Time, napominju, nastavljamo praksu popularizacije udaraljki na prostoru Srbije koju smo započeli 2006. godine, osnivanjem ovog ansambla. Od tada ansambl održava godišnje koncerte na kojima su nam gosti bili i udarački ansambli „Schlagwerk Wien“ (Beč, Austrija) i „Tolkalci AG“ (Ljubljana, Slovenija), kao i mešoviti hor Akademije umetnosti i gudački orkestar „Ad-Hoc“.

Osim toga, ansambl iza sebe broji i nastupe na drugim važnim događajima poput otvaranja zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, otvaranje obnovljene Galerije Matice srpske i drugih. Takođe, osim koncertne aktivnosti, bavimo se i edukacijom mladih i promocijom udaraljki među decom.

Jedan od najvećih poduhvata u tom domenu je ostvaren edukativnom turnejom 2008. u kojoj je ansambl održao koncerte u deset gradova. U okviru ovogodišnje turneje ćemo koncerte održati u Subotici, Somboru, Šapcu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Vršcu i Zrenjaninu. Rad našeg Ansambla možete pratiti na zvaničnoj facebook stranici ansambla na stranici:

www.facebook.com/PercussionNoviSad

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

GALEB prva premijera u sezoni velikog jubileja Narodnog pozorišta Sombor
Konkurs za objavljivanje druge knjige

Kategorije

Izbornik