Sport

Atletika, AK Maraton Sombor: Milica Zanze vicešampionka Srbije

 

  • MILICA ZANZE, članica Atletskog kluba Maraton Sombor je vicešampionka Srbije u disciplini 60m, u kategoriji mlađih pionirki!

U najbrojnijoj disciplini, trci na 60 metara, na Prvenstvu Srbije u dvorani za mlađe pionirke, nastupilo je 48 takmičarki raspoređenih u šest grupa. Svi atletičari i atletičarke na prvenstvo dolaze prema unapred postavljenim normama i kvotama. U kvalifikacionoj trci, Milica je istrčala deonicu za 8.26 sekundi (lični rekord do danas 8.23) i kao prva u grupi izborila učešće u finalu. U finalu je, sat kasnije, hrabro i borbeno istrčala novi lični rekord 8.14 sekundi i osvojila srebrnu medalju.

Milicin uspeh je utoliko vredniji jer je za zlatnu medalju ovoga puta bilo potrebno istrčati dvoranski državni rekord (8.00)!

U kvotu za nastup na dvoranskom državnom prvenstvu „upale“ su i Anja Vodeničar koja je nastupila u disciplini skok udalj i Tijana Borić u trci na 200 metara. Obe su zauzele šesto mesto, uz nove lične rekorde te smo i njihovim nastupima zadovoljni – kažu u Atletskom klub Maraton. Anja je skočila udalj 4.59 metara, a Tijana je trku na 200 metara istrčala za 29.13 sekundi.

Sve čestitke zaslužuju talentovane atletičarke najstarijeg atletskog kluba u Srbiji, predvođene svojom trenerkom profesorkom Mirom Trifunov!

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire i pionirke (U14) održano je u Beogradu, prve februarske nedelje, 5. februara.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Apatinska atletska četvorka osvetlala obraz svom gradu, Vojvodini, Srbji
Radnički osvojio Kup Srbije

Kategorije

Izbornik