Najnovije

Apel Policijske uprave Sombor: Ne koristite pirotehnička sredstva

 

  • Policijska uprava u Somboru apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, jer na taj način mogu povrediti sebe, ali i osobe u svojoj okolini

Apelujemo i na roditelje da ne kupuju svojoj deci petarde i druga pirotehnička sredstva jer igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna i može dovesti do teških povreda, opekotina, razderotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta, ali i do požara i eksplozija.

Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.

Takođe, napominjemo da vatromet mogu koristiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policijski službenici Policijske uprave u Somboru aktivno preduzimaju sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom u cilju sprečavanja i sankcionisanja neovlašćene prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

 

Tagovi: , ,

Povezani članci

Prijava kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka u toku
14 saobraćajnih nezgoda prošle nedelje na području ZBU Okruga

Kategorije

Izbornik