Sport

Apatinska četvorka spremna za Kup Evropskih šampiona u krosu u Španiji

Naslovna fotografija: Seniori AK Apatin, šampioni Srbije u krosu, Novi Sad, 2022. godina sa liderom AK Apatin Goranom Čegarom

SENIORI ATLETSKOG KLUBA APATIN DRUGU GODINU ZAREDOM NA KUPU EVROPSKIH ŠAMPIONA U KROSU OROPESA DEL MAR (ŠPANIJA) 3 – 5. FEBRUAR 2023. GODINE

  • Španski grad Oropesa Del Mar koji se nalazi u provinciji Kasteljon, narednog vikenda od 3. do 5. februara, ugostiće najbolje evropske atletske klubove iz 22 zemlje koji će nastupiti na najprestižnijem klupskom kros takmičenju Kupu Evropskih šampiona u krosu

Republiku Srbiju, AP Vojvodinu, Opštinu Apatin  i Srpski atletski Savez na Kupu Evropskih šampiona drugu godinu zaredom će predstavljati muška seniorska ekipa Atletskog kluba Apatin, ekipni šampion Srbije u krosu na Prvenstvu Srbije održanom 22. oktobra prošle godine u Novom Sadu. Učestvovanje na ovom prestižnom takmičenju pod okriljem Evropske atletske federacije izborile su šampionske i vicešampionske ekipe sa nacionalnih šampionata Starog kontinenta, u kojem će startovati 435 takmičara i takmičarki iz 78 klubova iz 22 evropske zemlje. Republiku Srbiju u Španiji osim seniora AK Apatin, predstavljaće vicešampion Srbije u konkurenciji seniora AK Leposavić i ženska seniorska šampionska ekipa AK Srem Sremska Mitrovica.

Put Španije ekipa kreće u četvrtak 2. februara u ranim jutarnjim časovima sa aerodroma u Temišvaru, tehnički sastanak i oficijelni trening zakazani su u subotu 4. februara, dok je za takmičarski dan određena nedelja 5. februar.

Atletski klub Apatin u Španiji nastupiće u sastavu koji je osvojio šampionsku titulu na Prvenstvu Srbije u krosu 2022. godine: Đuro Borbelj (kapiten ekipe), Miroslav Pešić, Aleksandar Stajić i Dušan Krstić. Ekipa na prvenstvu neće imati vođu ekipe zbog nedostatka finansijskih sredstava za finansiranje usled čega je akcenat stavljen samo na učestvovanje takmičara na ovom najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Muška seniorska trka na 8720 metara (2 kraća kruga po 1450 metara i tri veća kruga po 1940 metara) u kojoj će nastupiti članovi AK Apatin, startovaće u 11:45 časova i u kojoj će se za titulu ekipnog prvaka Evrope boriti 28 klubova iz 17 zemalja.

Ovogodišnje izdanje Kupa Evropskih šampiona u muškoj seniorskoj konkurenciji biće 58. po redu i jedno je od najstarijih takmičenja, dok će seniorke po 40. put nastupati na ovom prestižnom takmičenju iz kalendara Evropske atletike.

Maksimalan broj takmičara po timu je četiri, za ekipni poredak se boduje plasman tri najbolja takmičara i takmičarke.

Učestvovanje AK Apatin drugu godinu zaredom na najprestižnijem evropskom klupskom takmičenju, pokazatelj je da klub koji postoji više od dve decenije ima kontinuitet u ostvarivanju izvrsnih rezultata. U 2022. godini članovi kluba osvojili su ukupno osam medalja na zvaničnim prvenstvima Srbije (5 zlatnih, 1 srebrna i 2 bronzane) što je najveći broj u istoriji kluba. Osim sjajnih ostvarenja jedan od najvažnijih segmenata je da se sprovodi rad sa mladim atletičarima kroz organizaciju besplatnih treninga koje klub neguje od samog osnivanja, 2001. do danas.

Oficijelni sajt takmičenja, gde možete pronaći informacije o šampionatu:

https://publications.european-athletics.org/oropesa2023/

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Antonina Dubinjina predstavlja Srbiju na Evropskom prvenstvu u umetničkom klizanju u Finskoj
Bowling Stones Sombor: Početak lige i raspored za prva tri kola

Kategorije

Izbornik