Sport

Апатинска атлетика успешна у читавом региону

 

  • Чланови Атлетског клуба Апатин су прошлог викенда (10. и 11. септембра) наставили низ успешних наступа на такмичењима у земљи и иностранству

Најбољи апатински атлетичар Ђуро Борбељ, после више победа у протеклих неколико недеља (Травник, Сребреник, Суботица), освојио је вицешампионску титулу на међународној атлетској трци на 10 километара која је одржана у Бања Луци.

У Костолцу је у суботу 10. септембра одржан 6. Костолачки полумаратон где је у полумаратонсој трци на 21 километар и 97 метара Зоран Радичанин освојио 7. место у свеукупном пласману и прво место у старосној категорији. У трци на 10 километара која је одржана у оквиру полумаратона прво место у женској конкуренцији освојила је Слађана Дечермић.

У Шапцу је у недељу одржан Шабачки јесењи полумаратону у којем је Александар Стајић победио у укупном пласману трке на 7 километара која је одржана у оквиру полумаратона.

У недељу 11. септембра на атлетском стадиону у Сремској Митровици одржан је атлетски ветерански Митинг пријатељства, на којем је у трци на 400 метара у својој категорији тријумфовала Весна Богишић Вицко, која је ово такмичење искористила за проверу пред старт на Првенству Балкана за ветеране чији ће крајем овог месеца домаћин бити Солун.

Протеклог викенда на Мањачи је одржана Змијањска трејл трка у којој је у главној трци на 23 километра тријумфовао Зоран Марковић коме је ово треће учествовање на овој трци и трећа победа!

Чланове Атлетског клуба Апатин, наредног викенда у суботу 17. септембра, очекују наступ на Првенству Србије на 10 километара на путу чији је домаћин Аранђеловац и где ће АК Апатин бити најбројнији, у трци сениора наступиће: Ђуро Борбељ, Александар Стајић, Мирослав Пешић, Немања Ђурић, Марко Коканов, Жива Вијоглавин, док ће у трци сениорки стартовати Марија Бубало, Милица Марковић и Снежана Милошевић.

У току је, од 15. до 17. септембра 2022. године, у Стокхолму Европска конференција за организаторе трка из читаве Европе, која окупља око 450 учесника из више од 40 земаља чланица атлетских савеза европских земља, представнике највећих атлетских догађаја изван стадиона у Европи и свету. У раду конференције чији је технички организатор Европска атлетска федерација, као званични представник Српског атлетског Савеза учествује Горан Чегар, координатор Српског атлетског Савеза за атлетске трке изван стадиона.

– Погледајте у наставку и фотогалерију: 1) Ђуро Борбељ, Бања Лука, други с десна; 2) Александар Стајић, Шабац; 3) Зоран Радичанин, Костолац; 4) Слађана Дечермић, у Костолцу; 5) Зоран Марковић, црвена мајица, Змијање; 6) European Running Business Conference ERBC; 7) Европска атлетска конференција, Стокхолм –

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Sportski savez grada Sombora: Sportić 2022.
Spideri uspešni na turniru u Mađarskoj

Kategorije

Izbornik