Sport

Apatinac Damir Ožegović rekorder 1. Auto trke ubrzanja u Somboru

 

  • Grad Sombor je u subotu i nedelju, 8. i 9. jula prvi put bio domaćin auto trke ubrzanja na 201 metar u organizaciji Sportskog auto i karting saveza (SAKS) koju su podržali Grad Sombor i Turistička organizacija grada Sombora. Dvodnevne auto trke su vožene na deonici Čonopljanskog puta – između Sombora i Čonoplje

Gradonačelnik Antonio Ratković je na otvaranju takmičenja drugog dana auto trka, pozdravio prisutne takmičare i ljubitelje ovog sporta i simboličnim davanjem znaka za start, dao start prve trke.

Predsednik Sportskog auto i karting saveza Vojvodine Miloš Brkić zahvalio se gradonačelniku Ratkoviću i Gradu Somboru za podršku u organizovanju ove sportske manifestacije na kojoj je samo prvog dana trka učestvovalo oko 15 takmičara, dok je drugog dana odziv takmičara bio čak 25.

Rekord staze je ostvario Damir Ožegović iz Apatina prvog dana trka, sa 7,68 sekundi na 201 metar, a ujedno je osvojio najviše pehara. U sklopu ove manifestacije, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, upriličena je i edukativna radionica za najmlađe u vidu crtanja, kvizova, „pijanih naočara“ i poklon slikovnica.

Proglašenje i dodela pehara šampionima u svim trkama pojedinačno, upriličeno je u centru Sombora, a zaslužene nagrade pobednicima su uručili predstavnici Grada Sombora. Kroz dvodnevne trke ubrzanja do samog kraja, takmičenju je prisustvovao i najtrofejniji srpski automobilista Čedomir Brkić, osvajač 24 šampionske titule i 4 „zlatne kacige“.

Predsednik Saveza Miloš Brkić je takođe naglasio da je Grad Sombor prepoznat po svom potencijalu i otud je odlučeno da prva trka bude zakazana baš u Somboru i time započne njihovo tradicionalno održavanje. On je ujedno najavio brojnim ljubiteljima ovoga sporta da sledeću trku u Somboru očekuju 2. septembra, a o detaljima će Grad Sombor blagovremeno obavestiti sugrađane.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

U Apatinu obeležen jubilej 40. godina DPA Apatin – zaslužnima zahvalnice
Dupli trijumf za Dream Catcher i još jedan plasman za KK Vojvođanin Sombor na Petrovdanskim trkama u Srbobranu

Kategorije

Izbornik