Kultura

Apatin i Gradski hor Jedinstvo spremni za muzičko horski spektakl

 

  • U Velikoj sali Opštinskog kulturnog centra Apatin, u subotu, 2. decembra, biće održan tradicionalni Godišnji koncert Gradskog hora “Jedinstvo”. Ovaj veliki muzički događaj zakazan je za 19 časova, a ulaz za sve ljubitelje muzike je besplatan

Kako saznajemo od Ksenije Čanković, predsednice Gradskog hora, osim “Jedinstva”, na koncertu će nastupiti i gosti iz Novog Sada, “Pop Rock Hor”.

  • S obzirom na muzički ukus većine, ove godine, na repertoaru našeg koncerta naći će se isključivo pop, rok i starogradska muzika. Vredno smo radili u proteklom periodu i nadamo se da će publika to prepoznati. Gosti iz Novog Sada, hor koji broji čak 60 članova, ostavlja publiku bez daha, gde god se pojavi, te nam je izuzetna čast i zadovoljstvo što će upravo oni biti deo našeg koncertaizjavila je za Radio Apatin Čanković, te pozvala sve sugrađane i goste da dođu i podrže ovaj muzičko-horski spektakl.

Podsećamo, apatinski Gradski hor “Jedinstvo”, u formi u kakvoj je danas, postoji gotovo pet decenija. Međutim, počeci horskog pevanja u Apatinu datiraju još od sredine 19. veka, kada je osnovano prvo Muško pevačko društvo. Negovanje hora u Apatinu očuvalo se do danas, ali nažalost, savremeni način života učinio je da broj članova bude značajno smanjen. S tim u vezi, iz hora pozivaju sve zainteresovane da im se priključe. Probe protiču dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom od 19 sčasova u Maloj sali Kulturnog centra.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

„80 godina Malog princa“ iz somborske i u apatinskoj Biblioteci
‘Svaka divna stvar’ somborskog pozorišta na turneji u Crnoj Gori

Kategorije

Izbornik