Saobraćaj

Antonio Ratković: Sve više ćemo povećavati bezbednosne mogućnosti najpre za naše najmlađe sugrađane

 

  • U petak, 6. maja, u atrijumu „Županije“, uručena su auto sedišta za prvih 100 beba koje su rođene u 2022. godini na teritoriji Grada Sombora, sa prebivalištem u Somboru i naseljenim mestima. Akciju kao i do sada sprovodi Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora a dodeljivanje je sa saradnicima uručio gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, predsednik Saveta, kao i Gordana Bulović, direktorka Javnog komunalnog preduzeća Parking servis Sombor i Saša Kovačević, predstavnik saobraćajne policije Policijske uprave Sombor

Čestitajući najpre rođenje u ovoj godini potomaka njihovim roditeljima, gradonačelnik Sombora i predsednik gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja Ratković je rekao: – Zaista nema lepše i bolje prilike nego kada darivamo naše najmlađe. Ovu akciju imamo već poslednjih šest godina, krenuli smo sa pet auto sedišta, pa sa dvadeset i sa sto, evo ove godine ćemo darivati 220 auto sedišta, na šta sam veoma ponosan kao predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja. Finansiranje za ove aktivnosti upravo idu od kazni nesavesnih vozača.

Osim ovih prvih sto, već danas je kako je Ratković ovom prilikom i najavio, raspisan konkurs za još 120 autosedišta, za sve bebe rođene u 2021. ili u 2022. godini – a koje nisu bile rođene među prvih 100 u ovoj godini.

– Bezbednost naše dece, naših najmlađih učesnika u saobraćaju – nastavio je Ratković – svakako da je prioritet svih prioriteta Saveta, kako od 2016. godine kada smo otpočeli sa ovom akcijom, tako i danas.

U tom smislu organizujemo, iskoristio je današnju svečanost Antonio Ratković da napomene, da će svakako osim ovih aktivnosti, biti nastavljeno za Sombor već uobičajeno i darivanje predškolaca i đaka-prvaka prikladnim bojankama na temu pravilnog ponašanja u saobraćaju fluorescentnim prslucima, zatim svetlima za bicikliste, saobraćajnim tepisima za ovdašnje vrtiće kao i saboraćajnim znakovima gde su i vaspitačice uključene zajedno sa Savetom i učestvuju u edukaciji  najmlađih.

Ratković je još podvukao: – U cilju povećanja bezbednosti svake godine finansiramo i postavljanje to jest uređenje zona škola zaštitnim ogradama, semaforima, od prošle godine – uspeli smo i brzinske displeje da postavimo na šest lokacija, četiri u gradu i dve u naseljenim mestima kako bismo apelovali na sve vozače da u zoni škole uspore i prilagode svoju brzinu. Sve raskrsnice u gradu opremili smo video nadzorom.

– S obzirom da je Sombor grad biciklista dosta akcija smo usmerili i na naše bicikliste, prvi put za ovu godinu planiramo i jednu novu meru a to su subvencije za kupovinu novih bicikala pa se nadam da do kraja maja ili početkom juna ćemo imati i ovaj konkurs za sve naše sugrađane koji se odluče da kupe nove bicikle i koriste ovo prevozno sredstvo. Na nama je kao rukovodiocima Grada da što više ulažemo pre svega u izgradnju biciklističkih staza, u izgradnju i rekonstrukciju kolovoza kao i pešačkih staza a sve u cilju da bi svi učesnici u saobraćaju bili bezbedniji – zaključio je u svom obraćanju u atrijumu zgrade Županije Antonio Ratković.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Neuništivi Rolls-Royce Cullinan na Beogradskom sajmu
Savet za bezbednost saobraćaja poklonio 200 sedišta za vožnju dece biciklom

Kategorije

Izbornik