Najnovije

Antonio Ratković priredio prijem predstavnicima Bunjevačkog nacionalnog saveta

 

  • Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković u ponedeljak, 23. januara upriličio je prijem za predstavnike Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, predsednicu Saveta dr Suzanu Kujundžić Ostojić i člana Saveta, ujedno predsednika Udruženja građana Bunjevačko kolo Sombor, Dejana Parčetića

Kako je Sombor drugi po brojnosti grad u kome žive pripadnici bunjevačke nacionalne manjine, Bunjevački nacionalni savet odlučio je da ovom prilikom iskaže zahvalnost na veoma dobroj i bogatoj višegodišnjoj saradnji Bunjevačkog nacionalnog saveta i Grada Sombora, te su izrazili nadu da će dosadašnji vid saradnje biti nastavljen uzlaznom linijom.

Predsednica Saveta dr Kujundžić Ostojić istakla je da ove godine Nacionalni savet obeležava 20 godina postojanja i čuvanja identiteta, tradicije i kulture Bunjevaca. Izražena je namera da ovaj jubilej bude obeležen i u Somboru. Tokom sastanka bilo je reči i o predstojećim projektima i podršci u radu koji su ostvarili zahvaljujući dobroj saradnji sa državnim organima, kao i međunarodnim institucijama koje štite prava nacionalnih manjina.

Gradonačelnik Ratković je poručio da će Grad nastaviti sa podrškom radu i očuvanju nacionalnog identiteta bunjevačke manjine na prostoru Grada Sombora, ističući dobru saradnju kako sa Nacionalnim savetom bunjevačke nacionalne manjine, tako i sa bunjevačkim organizacijama u Somboru.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Francuska: Demonstracije protiv Makronove reforme penzionog sistema
Prosečne zarade po zaposlenom u Srbiji 108 hiljada dinara bruto u novembru 2022.

Kategorije

Izbornik